Skip to main content
ArkivSæsonen 2018/19

FC Helsingør ansætter ny talentchef

By 16/06/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør forsætter opgraderingen af talentarbejdet, og udvider nu staben omkring talenterne med endnu en kapacitet. Thomas Slosarich, i daglig talt bare kaldet ”Slos”, er fra den 1/8 ansat i stillingen som talentchef. Slosarich kommer til FC Helsingør fra en tilsvarende stilling hos FC Roskilde.

Den nye talentchef glæder sig til at komme i gang med arbejdet:
”- Jeg synes det er rigtig spændende projekt, I har gang i heroppe. Lige så snart det stod klart, at jeg skulle stoppe i Roskilde fik jeg en henvendelse fra Janus (Kyhl, red.), og så gik det ret hurtigt fra en ”føler” til at vi havde en god snak, og så udviklede det sig derfra. Det var som sagt et rigtig spændende projekt han præsenterede, og der er nogle muligheder heroppe for at gøre fodbolden endnu mere synlig i lokalområdet, og det skal jeg være katalysator for.

Vi skal udvikle alle de dygtige spillere vi har heroppe så optimalt som vi kan, i de rammer vi har til rådighed. Det må være målet at opbygge et miljø, hvor alle de dygtige spillere fra oplandet helt naturligt søger hen, og hvor vi kan udvikle dem optimalt. Vi skal have et mål om, at de gode spillere heroppe kan se på os og se, at de kan spille på lige så højt niveau her som andre steder, så de ikke har nogen grund til at skifte nogle andre steder hen. En gang i mellem vil der så være nogle af de allerdygtigste der vil ryge til klubber på absolut topniveau, men hvis man behandler folk ordentligt, vil der så også være nogle af dem der vender hjem igen med nogle erfaringer i rygsækken, til fælles gavn.

Jeg kommer til at se på mange ting, men en af de vigtigere opgaver bliver at optimere samarbejdet med moder- og samarbejdsklubber, og at sørge for at vi trækker i samme retning og at både de og vi kan inspirere hinanden til et endnu bedre samarbejde. Derudover skal jeg sørge for, at vores ungdomstrænere holder ”næsen i sporet”, så vi arbejder mod de samme mål og tænker på det lange perspektiv. Man kan hurtigt blive fanget i et ensporet fokus på ”bare” at vinde den næste kamp på søndag, selvom det selvfølgelig også er vigtigt, men det er vigtigere at vi holder fokus på at vi skal udvikle spillere, der på længere sigt kan banke på enten til vores førstehold, eller førsteholdet i andre divisionsklubber”.

Thomas Slosarich har arbejdet ti år med talentarbejde i DBU-regi, har spillet førsteholdsfodbold i Hvidovre og KB, samt det sidste år været talentchef i FC Roskilde. Han er derudover uddannet på højeste trænerniveau, den såkaldt P-trænerlicens.

Foto: FC Helsingør