Skip to main content

Det blev heller ikke Holbæk der satte en stopper for FC Helsingørs stime som ubesejrede. Holdet fra det midtsjællandske måtte rejse hjem med et 5-0 nederlag, efter en dag hvor Nicolas Mortensen udbyggede sin målstime, og Anders Holst fejrede sin kamp nummer 200 for FCH med en scoring. Kampens helt store oplevelse var dog alligevel Lucas Haren, der lavede tre assists.

Holbæk lagde ud med at presse op mod FCHs mål, og fik et hjørnespark i det første minut. FC Helsingør fik dog raget kastanjerne ud af ilden, og sendte bolden ud til Nicolas Mortensen, der lå oppe ved midterlinjen. Han sendte bolden videre til Jeppe Kjær, der havde taget det lange løb, og Kjær afsluttede et stykke udefra, men bolden gik forbi den fjerne stolpe.


Efter fem minutter fik Frederik Bay bolden på en lang aflevering fra midten. Han tog den elegant ned, og sendte den videre til Anders Holst, der trak mod baglinjen. Her afsluttede han fra en spids vinkel, og det var lige ved at Holbæk-målmand David Paris ikke kunne holde skuddet. Nicolas Mortensen kastede sig frem, men i sidste sekund kom Paris ned over bolden.

Men tre minutter senere fik FCH sat målet ind. Lucas Haren tog et af sine højhastighedsløb op af højre sidelinje, og sendte en aflevering i en bue ind til en helt fri Nicolas Mortensen ved den fjerne stolpe. Topscorer Mortensen svingede højrebenet, og bolden strøg ind helt ude ved stolpen.
1-0 FC Helsingør

I det 12. minut kom FCHs anden topscorer, Jeppe Kjær også på tavlen. Igen var det Haren der lagde bolden ind til målscoreren. En flad dybdestikning lige ind foran poterne på Kjær, der sikkert dirigerede den ind, til trods for at han havde to mand på nakken.
2-0 FC Helsingør

De næste ti minutter var rent skydetelt fra hjemmeholdet. Både Nicolas Mortensen og Jeppe Kjær var tæt på, og David Paris måtte flere gange ud i gode redninger, eller forlade sig på sine forsvarer, der fik presset op på FCHs angribere. Men det lykkedes midtsjællænderne at holde stand.

Det lykkedes Holbæk at ride stormen lidt af, og få presset spillet op omkring midterlinjen. Det var et par gange tæt på at give en kontra, men hjemmeholdets forsvar stod godt, og den ene gang en Holbækspiller kom afsted, var han offside.

Kampen gik ind i en fase, hvor helsingoranerne var tilfredse med at lade bolden gøre lidt af arbejdet, og spille den rundt om Holbæks spillere, der dog også fik bolden lidt mere. Det gjorde dem dog ikke for alvor farlige.

I det 35 minut kom Lucas Haren atter engang afsted på sin kant, og sendte et skarpt indlæg ind foran mål. Her kom Nicolas Mortensen op, men han var hårdt presset, og kunne ikke dirigere sit hovedstød ordentligt mod mål, og bolden røg ud over baglinjen. Men igen virkede Haren meget opsat på at sætte yderligere aftryk på kampen.

Fem minutter senere forsøgte Jeppe Kjær sig med et gennembrud, men blev nedlagt lidt uden for hjørnet af feltet. Frederik Bay gik til bolden, og sendte et missil af et frispark over målmanden og ind i målet. Fabelagtig scoring af venstrebacken!
3-0. FC Helsingør

Der var lidt spredte tilløb til chancer mod halvlegens slutning, men der blev ikke scoret yderligere, så FC Helsingør kunne gå til pause med solide 3-0 på tavlen.

Anden halvlegs første gode mulighed faldt til Holbæk. Tre minutter inde i halvlegen fik gæsterne frispark lige uden for FCHs felt. Malte Sjørslev gik til bolden, og sendte et godt frispark forbi muren og mod det fjerne hjørne, men Christoffer Petersen var vågen, og kom ned over bolden helt ude ved stolpen.

Minuttet efter var det tæt på, at 200-kampsjubilaren Anders Holst kunne lægge en assist til sin imponerende FCH-statistik. Han trak op i midten af banen med bolden, og lagde en bold i dybden til Nicolas Mortensen, der hårdt presset af to mand fik afsluttet, men hans skud gik forbi mål.

Efter 56 minutter fik FCH bolden i mål igen. Haren snød sin oppasser med sin førsteberøring, og løb fra ham. Haren lagde en bold ind i feltet, der j helt over til Nicolas Mortensen, der igen stod fri ved den fjerne stolpe, og upresset kunne sætte den ind. Men desværre var Mortensen kommet på den forkerte side af offsiden.

To minutter senere fik Holbæk deres bedste mulighed i kampen. En Holbækspiller fik bolden ude i højresiden, og huggede et lumsk skud mod undersiden af overliggeren, men Christoffer Petersen lod sig ikke overliste, og vippede skuddet over mål med en rigtig god redning.

FC Helsingør foretog et par udskiftninger omkring timemærket, da Frederik Christensen erstattede ”TK” på midten, og Andreas Holm kom ind i stedet for Ricki Olsen i forsvaret.

Man siger, at jubilarer ikke spiller gode kampe, men det lod ikke til at Anders Holst havde hørt den vandrehistorie. Efter 63 minutter kom han stormende ind i feltet mellem venner og fjender, da Lucas Haren igen lagde bolden på tværs i modstanderfeltet, og hamrede bolden utageligt op i nettaget.
4-0 FC Helsingør

Fem minutter senere havde Nicolas Mortensen en stor mulighed for at komme på tavlen igen. En bold fra Haren kom på tværs, og halvt stående, halvt liggende, afsluttede Mortensen, men bolden gik et stykke over.

Efter 70 minutter var det tæt på, at FCH kunne udvide føringen. Efter en dødbold havnede bolden først hos Kjær, der skød lige på målmanden, der kun kunne skubbe bolden ud i feltet igen. Her havnede den hos Haren, der skød første gang, men også han måtte se sit skud blive blokeret.

Fire minutter senere var det Holbæks tur til at få underkendt et mål. Et godt løb op af venstresiden fra Holbæks 10er, Jensen, førte til et skarpt indlæg, der fandt en Holbækspiller i højre side af feltet. Han headede den hårdt ind bag Christoffer Petersen, men linjedommerens flag var allerede løftet, da bolden strøg ind. Kampens hidtil bedste opspil fra gæsterne.

Efter 77 minutter fik Frederik Bay igen muligheden for at skyde på mål. Og igen var det Haren der blev nedlagt lige uden for feltet. Bay gik til bolden, men denne gang røg hans frispark en meters penge over mål.

Minuttet efter var Lucas Haren tæt på at kunne komme på tavlen selv, da Jonas Henriksen fandt ham med en god aflevering. Haren skød hårdt, men David Paris reddede skuddet. Det havde dog ikke talt alligevel, da Haren var kommet ind i offsiden. Det blev Harens sidste aktion i kampen da han blev erstattet af Carl Lange efter 80 minutter. Med tre assists på 80 minutter kunne man vist roligt tale om en rigtig god dag på kontoret for den lynhurtige kantspiller

Med 84 minutter på uret fik Holbæk igen en mulighed. Inden foran mål modtog Sebastian Johansen et godt indlæg, men han kunne ikke få saft og kraft i sin afslutning, som Christoffer Petersen kunne samle op uden problemer.

To minutter før tid fik Nicolas Mortensen så endelig sat sit andet mål ind. Efter lidt ping-pongspil i feltet med Jeppe Kjær, omgivet af en større flok spillere, fik Mortensen træf på bolden, der gik i mål bag David Paris.
5-0 FC Helsingør

Mere var der ikke at komme efter for hjemmeholdet, men det var også alt rigeligt, og FC Helsingør kunne igen gå i omklædningsrummet med en heftig sejr i bagagen, og vished om at man stadig er ubesejrede.

FCH: Christoffer Petersen, Bay, Hansen, Henriksen, Olsen (60’ Holm), Holst, ”TK” Kristensen (56’ F. Christensen), Norouzi, Haren (80’ Lange) Kjær, Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk