Skip to main content

FC Helsingør forstærker med omgående virkning den centrale midtbane med den 21-årige Christian ”TK” Köhler, der er hentet i FC Nordsjælland.

TK er en rigtig ”8’er”, eller boks-til-boks midtbanespiller, der er garant for en stor arbejdsindsats og en disciplineret tilgang til livet som professionel fodboldspiller, og direktør Janus Kyhl får en af spillerne fra sin ønskeliste:
– Der har været flere andre klubber, der har været interesseret i ”TK”, så vi ser det som et ægte scoop, at TK valgte os. Vi ser TK som et perfekt match for os, og han er en spiller der har været på listen hos os i lang tid. Han kan forstærke os både på og uden for banen, og sætte barren højt, da han har en meget professional tilgang til sin fodbold. Og så er han lokal oven i, da han er ægte Hørsholmdreng, så han er vokset op nærmest rundt om hjørnet fra klubben.

Det er en smilende ”TK” der sætter sig i stolen hos FC Helsingør:
– Jeg kommer hertil med en forhåbning om, at jeg skal være en bærende kraft, og forhåbentligt få en større rolle, end jeg har haft det sidste halve år i Nordsjælland. Men det er ikke kun spilletiden, men også det faktum at jeg synes at Helsingør spiller en god gang fodbold, der har vægtet højt i mine overvejelser. Jeg kan tilføre holdet noget Superligarutine, på trods af min unge alder, og jeg ser mig selv som en boldfast spiller, der gerne vil være en leder på banen. Jeg er nok ikke den, der afdribler to mand, men jeg har nogle styrker i at lede et hold, og kunne sætte de andre op og gøre dem bedre.

Cheftræner Christian Lønstrup:
– Vi får en dygtig og boldfast central midt, der var en profil i Nordsjælland. Siden vi solgte Vito (Hammershøj-Mistrati, red.) har vi ledt efter en erstatning til midten, og TK var førsteprioriteten til den plads, da han nok er tæt på toppen af, hvad vi realistisk kan hente i Danmark. Han er et stort, ungt talent, der kan bringe både boldfasthed og lederegenskaber til vores midtbane, og det er meget positivt at vi efter et længere forløb er lykkedes med at lande ham.

Christian ”TK” Køhler har spillet 27 kampe i Superligaen for FCN og scoret et enkelt mål, og har skrevet en toårig kontrakt med FC Helsingør.

 – af Rune Milling
Foto: Clausbirch.dk