Skip to main content

Brasilianer er landet i Helsingør

Brasilianske Marcos Kayck Morais de Oliveira er hentet til klubben på en aftale, der i første omgang løber frem til 30/6-2024. Kayck, er blevet scoutet gennem cheftræner Alvaro Santos’ forbindelser til hjemlandet. Den kun 20-årige kantspiller kommer fra klubben Guarani de Divinópolis, hvor han spillede i anden division af Campeonato Mineiro, som er den næstbedste række i staten Minas Gerais. Han var en af holdets nøglespillere sidste sæson, hvor han scorede seks mål i ti kampe og dermed gjorde opmærksom på sig selv ud over landets grænser.

“Jeg har gennem mine forbindelser til Brasilien fået kendskab til Kayck, som jeg har snakket godt med og set en masse video med. Han er en ung spiller, som kan beskrives som en “late blommer”, så han har masser af potentiale at udvikle på. Han er meget brasiliansk, hvilket betyder, at han kan flytte bolden i de små rum samtidig med, at han har farten til at sætte sin modstander. Derudover har han bevist, at han er en dygtig afslutter.”

Kayck ankom til Danmark i går, tirsdag, og bestod lægetjekket uden anmærkninger. Han er dermed allerede en del af truppen, som skal kæmpe for pointene, når NordicBet Ligaen starter op igen i februar.
Udover den lange rejse er det også noget af et kulturchok, der venter den unge brasilianer, men han er selv fortrøstningsfuld.

“Jeg har været meget spændt på at komme til Danmark. De første dage har jeg brugt på at vænne mig til alt det nye, især kulden er en stor forandring. Jeg er blevet taget godt imod af klubben og mine holdkammerater, så alt er godt. Målet er selvfølgelig at lære en masse og udvikle mig. Jeg er en offensiv spiller, som kan noget på egen hånd og gerne vil bringe mig selv i en position, hvor jeg kan score mål og hjælpe holdet.”