Skip to main content

FC Helsingør har trænerteam på plads

Alvaro Santos overtog ledelsen af holdet i oktober 2023 og har siden arbejdet på at ændre resultaterne på banen ved at foretage ændringer i truppen, formationen og spillestilen.

I vinterpausen har vi sammensat et nyt og stærkt hold uden for banen. De nye ansigter på trænerkontoret er fundet gennem Alvaro Santos’ forbindelser i fodboldverdenen.

Svenske Patrik Abrahamsson er ny mand i trænerteamet. Alvaro og Patrik kender hinanden fra deres fælles tid i Helsingborgs IF. De sidste to år har han imponeret i sin rolle som målmandstræner og ansvarlig for standardsituationer for det svenske SuperEttan-hold, Trelleborgs FF. Patrik er yderligere tilknyttet ungdommen på det svenske landshold, hvor han er omkring U-16.

27-årige Patrik valgte efter den svenske sæsonafslutning, at søge nye udfordringer, og dem har han altså nu fundet i Helsingør. Han kommer til at arbejde tæt sammen med holdets tre målmænd og samtidig skal han arbejde med analyse og eksekvering af holdets standardsituationer.

“Jeg er netop flyttet til Helsingborg med familien, så da muligheden opstod for at blive en del af teamet her i Helsingør, gav det rigtig god mening. Jeg har arbejdet sammen med Alvaro tidligere i min karriere, og jeg er sikker på, at vores samarbejde vil lykkes. Jeg finder klubben og projektet meget interessant, og jeg ser gode muligheder for at kunne gøre en forskel. Jeg har stor tro på egne evner, og jeg vil målrettet arbejde på at hjælpe klubben med at forbedre den nuværende placering. Jeg har udover måmandstræning også arbejdet meget med standardsituationer, hvor vi i Trelleborg viste gode resultater og var effektive, så her kan jeg være med til at gøre en forskel.”

Cheftræneren er også begejstret for nu at få lov til at arbejde endnu tættere sammen med den unge svensker.

“Patrik har jeg set vokse rigtig meget som målmandstræner de sidste år. Jeg har fulgt ham som målmandstræner på ungdomsniveau for det svenske landshold og videre hos Trelleborg. Han er samtidig meget dygtig, når det handler om standardsituationer. Med tilgangen af Patrik er holdet omkring mig og resten af teamet ved at være på plads. Vores stab er professionel og vi har rigtig meget kvalitet. Men når alt kommer til alt, handler det om at få holdet til at præstere, hvilket er vores førsteprioritet.“

Ricardo Resende er tiltrådt i en nyoprettet stilling som analytiker. Ricardo har i Brasilien arbejdet med nogle af landets bedste klubber, såsom Cruzeiro, Botafogo og senest Fluminense. Han har både været omkring førsteholdene og ungdomsholdene i de forskellige klubber, hvor han samtidig har erhvervet sig de brasilianske trænerlicenser der svarer til DBU’s. Derudover er han universitetsuddannet i fysiologi.

Det er altså en yderst kompetent herre med masser af erfaring, som nu har valgt at skifte de varme breddegrader og en hjemmebane på Maracanã ud med frostgrader i Helsingør. Cheftræner Alvaro Santos mener også, at de to brasilianere kan opbygge noget specielt sammen.

“Jeg er meget glad for Ricardos tilgang. Vi har to forskellige måder at se spillet på. Jeg ser meget fodbold igennem mine øjne som tidligere spiller og lever mig meget ind i det, hvorimod Ricardo er utrolig dygtig inden for det analytiske. Han er god til at finde modstanders styrker og svagheder og går mere taktisk til værks end mig. Jeg tror, at vi vil komplementere hinanden godt. Vi har brugt meget af den første tid sammen på at analysere holdet og truppen og finde ud af, hvor vi kan forbedres frem mod sæsonstarten.”

Ricardo selv er også spændt på denne nye udfordring, hvor det ikke blot er arbejdet med at forbedre holdet, der bliver en udfordring, men også tilflytningen til Danmark, som bliver hans første udenlandske job.

“Jeg ser en masse muligheder, både for mig selv og holdet, men også for min familie. Efter femten år i Brasilien er det tid til det næste skridt i min karriere. Jeg er spændt på denne nye udfordring i et nyt land med en anderledes spillestil end det, jeg er vant til. Jeg har allerede set en masse kvalitet på holdet og nogle dygtige spillere, som også kan noget individuelt. Vi skal arbejde videre med balancen på holdet, men jeg ser gode muligheder for forbedringer, som kan føre til, at vi begynder at vinde fodboldkampe.”

FC Helsingørs trænerteam:
Alvaro Santos, Cheftræner
Ricardo Resende, Analytiker
Patrik Abrahamsson, Assistenttræner
Gustav Ibsen, Fysisk træner
Morten Mundus, Transitionstræner