Skip to main content

FC Helsingør tabte udekampen i Hvidovre med 2-1, til trods for en flot scoring fra Nicolas Mortensen til 1-1.

Det var FC Helsingør, der startede med at lægge tryk på hjemmeholdet. Allerede efter to minutter førte det til det første hjørnespark, som Douglas kom fint op til, men dommeren mente han var gået i ryggen på en forsvarer og fløjtede for frispark. Fin start af FCH.


Efter seks minutter fik FCH frispark på egen banehalvdel. Holm sparkede en fin diagonalbold ud til Matheus i højre side. Brasilianeren tog et godt træk, og smed bolden indover med venstre, hvor Nicolas Mortensen kom højest, men Djukic kom ned helt ude ved stolpen og reddede.

Efter otte minutter var det Hvidovres tur til at få en chance. Et indlæg blev sendt ind i FCH-feltet, hvor bolden blev clearet ud igen. Uheldigvis ramte den en Hvidovrespiller, der kunne sende endnu et indlæg ind. Inde foran mål kom Niclas Schmidt højest og headede bolden utageligt ind bag Viktor Anker. Stik mod spil og chancer var det Hvidovre der kunne bringe sig foran.
1-0 Hvidovre

Kort efter føringsmålet blev Osama Akharraz liggende i græsset, og måtte skiftes ud med en skade. Han blev erstattet af Daniel Jørgensen.

Hvidovre tog teten efter føringsmålet, og FC Helsingør skulle lige finde sine fødder igen. Men efter små tyve minutter var det tæt på fra Frederik Bay. På en hurtig kontra fik Matheus spillet sig op gennem midten. Han stak bolden skråt til en fremadstormende Frederik Bay, der fra venstresiden af feltet huggede til bolden. Hans dunderskud tog overliggeren og gik ud. Centimeter fra en udligning.

Kort efter var det Hvidovre der var tæt på igen. Et skarpt indlæg fandt en Hvidovrespiller på kanten af feltet. Hvidovremanden huggede til den, og den afrettede bold gik i mål, men inde foran stod en anden Hvidovrespiller i vejen for Anker, og målet blev underkendt for offside.

Der fulgte en periode, hvor kampen vippede fra side til side. FC Helsingør fik spillet sig til et par løse chancer, farligst på et hovedstød til TK, som Djukic måtte ned til, men de helt åbne chancer udeblev.

Men lige inden pausen kom FC Helsingør på 1-1, efter en periode hvor spillet hang bedre sammen for gæsterne. FCH fik et hjørnespark, som TK slog ind. Inde foran mål kom Nicolas Mortensen op ved bagerste stolpe og headede bolden ind bag Djukic, der lige præcis ikke kunne få hænderne på. Et mål efter fodboldens a-b-c.
1-1 FC Helsingør

Det var FCH der pressede på op til pausen. Nicolas Mortensen kom afsted i højresiden, og fik lagt et godt fladt indlæg på tværs i feltet, men desværre var Douglas lige præcis kommet en meter for langt frem, og han kunne ikke få fat i bolden. Men FC Helsingør kunne gå i omklædningsrummet med en god fornemmelse til anden halvleg.

Der var spillet lige over fem minutter af anden halvleg, da FCH kom tæt på første gang. Lidt usikkerhed i Hvidovreforsvaret førte til en dårlig tilbagelægning mod målmand Djukic, og Douglas var ganske tæt på at kunne prikke bolden ind, men i sidste øjeblik kom en Hvidovreforsvarer ind foran bolden, der blev sendt over mål.

Få minutter efter fik Jonas Henriksen slået et forrygende indæg i feltet, mens Hvidovreforsvaret var i ubalance, men inde foran kunne Nicolas Mortensen ikke få dirigeret sit hovedstød den rigtige vej, og bolden sad lige på Djukic. Stor mulighed til FCH.

De næste tyve minutter var præget af mange nærkampe og spilafbrydelser. Flere af spillerne, både fra Hvidovre og Helsingør, var i græsset til behandling, og Hvidovres Alexander Lazarevic måtte gå ud efter at Daniel Jørgensen var uheldig at sparke ham i ansigtet i en duel. Og Fredrik Bay måtte skiftes med Ibrahim Samrawi efter 71 minutter.

Fighten fortsatte mellem de to hold, og efter 77 minutter fik Hvidovre frispark i højresiden. Det blev slået hårdt og præcist ind foran, hvor Nicola jAgger kom op mellem venner og fjender og fik hovedet på. Bolden sejlede i en blød bue ind lige under overliggeren, og Hvidovre var i front igen.
2-1 Hvidovre

Seks minutter senere var det meget tæt på, at Hvidovre kunne udbygge føringen. Kim Aabech fik bold i højresiden, og slog et millimeterpræcist indlæg til Marcus Mølvadgaard, der chippede frækt fra kanten af feltet. Han fik dog ikke helt præcision nok i sin afslutning, der sejlede forbi den fjerne stolpe. Pænt stor mulighed til Hvidovre.

I overtiden var det FC Helsingør der pressede på, og det var tæt på i flere omgange, men Filip Djukic stod stærkt, og tog blandt andet et godt skud fra Matheus, der afsluttede hårdt på en ripost. Et minut før tid fik Daniel Jørgensen noget besynderligt sit andet gule kort efter han slog hovedet sammen med en Hvidovrespiller i en hovedstødsduel. Mere blev det ikke til, og FC Helsingør måtte tage fra ”Kæmpernes Arena” med et 2-1 nederlag til et Hvidovrehold, der var skarpere på dagen.

FCH: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Bay, ”TK”, Olsen, Matheus, Douglas, Mortensen, Akharraz
Indskiftet: Jørgensen, Samrawi, Basse