Skip to main content

Det endte med et snævert nederlag i lørdagens vigtige udebanekamp mod Aarhus Fremad. FC Helsingør fik kun i perioder spillet til at flyde, og de fysiske stærke spillere fra Aarhus lykkedes med at få kampen over på deres præmisser.

De første fem minutters tid var FCH meget på bolden, og et enkelt hjørnespark var, hvad hjemmeholdet kunne drive det til. Det var fra starten tydeligt, at det ville blive en fysisk kamp fra begge hold, og der var tænding i nærkampene fra start.


Første afslutning i kampen faldt til Jeppe Kjær efter otte minutters spil, da han kom forbi sin mand, og fik en fin dybdebold. Desværre var han krøbet i offsideposition, og afslutningen, der gik snært over mål, havde ikke talt alligevel.

Med 13 minutter på uret, fik FC Helsingør frispark et kort stykke uden for Aarhus Fremads felt, og Nicolas Mortensen gik til bolden. Placeringen af skuddet var godt, men Mortensen fik ikke helt svirp nok på, og Elias Olafsson i Fremadmålet, kunne pille bolden ude ved højre stolpe.

Minuttet efter var Aarhus tæt på. Et indlæg fra højresiden smuttede gennem hænderne på Kevin Stuhr Ellegaard, og det var med nød og næppe at ”Kritte” kunne blokere en Aarhus Fremad-afslutning. Returen røg ud til endnu en Fremad-spiller, men Kevin Stuhr kom ud i feltet, og fik blokeret det giftige skud med en god redning.

Da vi rundede et kvarter på uret, var FCH tæt på. Et Aarhus Fremad-angreb blev afværget, og Anders Holst sendte en bold langt ned af banen mod Nicolas Mortensen, der i to omgange fik viftet sin modstander af, og taget bolden ned. Han lagde den af til en fremadstormende Jeppe Kjær, der trak på tværs af feltet. Men Fremadspillerne stod godt i forsvaret, og Jeppe Kjær måtte til sidst afslutte fra en akavet vinkel, og hans skud blev blokeret.

Ti minutter senere fik Anders Holst et par gode muligheder for afslutninger. Et indkast fra Jonas Henriksen ud for Aarhus Fremad-feltet blev forlænget centralt af ”TK”, og bolden landede for fødderne af Holst. Veteranen var dog vendt væk fra målet, og han kunne ikke helt få vendt sig rigtigt til afslutningen, og den gik et godt stykke over. Minuttet efter fik Nicolas Mortensen bolden på venstrekanten, og han lykkedes med at finde Holst midt for mål, men skuddet blev blokeret og gik snært over mål.

Efter 35 minutter var det tæt på i et par omgange for hjemmeholdet. Det lykkedes Aarhus Fremad at presse spillet op omkring FCH-feltet, og et indlæg fandt en Fremad-angriber midt for mål. Hans afslutning blev blokeret, og røg lige ud til endnu en Aarhus-spiller, der huggede på kassen første gang. Heldigvis for FCH gik afslutningen lige forbi. Stor mulighed. Minuttet efter kom en af Fremads kanter afsted over højre kant, og hans buede indlæg fandt en mand centralt, der trods god opdækning fra FCH-forsvaret fik afsluttet. Men igen gik skuddet forbi.

Lige inden pausen fik FCH dog en stor mulighed, da der blev dømt frispark ude i højre side. Anders Holst slog en fin bold til bagerste stolpe, hvor det var meget tæt på at en ret fri Nicolas Mortensen kunne heade den ind. Men Mortensens ellers udmærkede hovedstød gik snært forbi mål.

Netop som alle havde forberedt sig på at gå til pause, fik begge hold pludselig en god mulighed hver. En fin dybdestikning helt nede fra FCHs forsvar sendte den hurtige angriber afsted. Aarhus Fremad-forsvaret gjorde hvad de kunne for at stoppe Kjær, og det endte med et frispark lige uden for feltet. Igen gik Nicolas Mortensen til bolden, men hans afslutning gik forbi mål.

På det efterfølgende målspark kom Aarhus Fremad helt op i Helsingørfeltet, og det var meget tæt på, at et skarpt indlæg kunne blive farligt, men Jonas Henriksen fik prikket bolden ud over baglinjen. På det efterfølgende hjørnespark kom Kevin Stuhr højest af alle, og tog sikkert bolden til sig. Så kunne holdene gå til pause med de samme cifre på tavlen som man begyndte med.

Anden halvleg begyndte rodet fra begge hold, med mange dueller på midten. Ingen af holdene kunne helt få greb om det, men FCH fik dog spist sig lidt mere ind i kampen, og begyndte at få mere styr på afleveringsspillet som tiden skred frem. Men Aarhus Fremad stod godt i kæderne, og rigtig farligt blev det ikke.

I stedet var det så hjemmeholdet, der spillede sig til et par gode muligheder. Efter et hjørnespark kunne Kevin Stuhr ikke komme ud til bolden, men på den efterfølgende afslutning var han klar, og vippede bolden væk. Den gik ud til en Fremadspiller, men også på anden afslutning fik Kevin Stuhr vippet bolden ud helt oppe ved trekantssammenføjningen. Men det var Aarhus Fremad der truede nu.

Da vi rundede en times spil, gik det så galt for FC Helsingør. Aarhus Fremad fik hjørnespark, og inde foran mål kunne Fremads nr. 23 Andreasen heade bolden ind bag Kevin Stuhr. Et klassisk dødboldmål.
1-0 Aarhus Fremad

Syv minutter senere skiftede FCH Nicolas Mortensen ud, og satte Chris Cortez på banen. Det var meget tæt på at give pote med det samme, da Jeppe Kjær fik bolden centralt og trak op langs midten af banen. Da han nåede kanten af feltet, stak han bolden skråt til Cortez, der afsluttede prompte, men måtte se sin tåhyler blive taget af Olafsson i målet.

Minuttet efter var det Jeppe Kjær der var tæt på selv. Jonas Henriksen tog bolden godt ned i højre side, og lagde et godt indlæg fladt ind i feltet. Jeppe Kjær var på plads centralt, men hans afslutning strøg lige over mål. Godt opspil, og god mulighed til den hurtige angriber.

Dalton Wilkins var blevet indskiftet små ti minutter inde i anden halvleg i stedet for HC ”Kritte” Bonnesen, og efter 75 minutter erobrede han kvikt en bold ude i venstresiden lige ved midterlinjen. Den unge New Zealænder fik bolden godt med, og lagde et indlæg ind over venner og fjender i feltet. ”TK” fik bolden i højresiden, men hans indlæg blev sendt ud over baglinjen. På det efterfølgende hjørnespark lagde Anders Holst bolden skråt bagud i feltet, hvor Jeppe Kjær stod klar. Kjær skød første gang, men hans hårde, flade skud blev blokeret midt for mål.

Efter 78 minutter tog Morten Eskesen Anders Holst, Frederik Christensen og Lucas Haren ud, og skiftede Eli Just, Oliver Kjærgaard og Teddy Bergqvist ind. Ganske kort efter var det tæt på, at Eli Just kunne smutte igennem på midten, men han blev nedlagt et par meter uden for feltet. Andreas Holm tog lidt usædvanligt frisparket, men hans skud gik over mål.

FC Helsingør forsøgte at sætte Fremad under pres, men hjemmeholdet stod dybt, og tog imod i kæderne. Vi skulle helt frem til 88. minut, før den første store chance faldt. Teddy Bergqvist fik bolden i venstresiden, og slog en god, buet aflevering ind foran, hvor Chris Cortez havde sneget sig ind. Hårdt presset af to forsvarere fik han foden på, men afslutningen blev lukket ned i sidste øjeblik.

FCH pressede hårdt på, men Fremadspillerne lukkede ned, og trak kloge frispark, og så løb tiden langsomt, men ubønhørligt ud for gæsterne. Til aller-allersidst lykkedes det dog FCH at spille sig til en stor mulighed. Jeppe Kjær fik bolden ud for feltet i højre side. Han trak ind i feltet og lagde bolden skråt bagud til Nicolaj Hansen, der var trukket med frem. Midterforsvareren skød første gang, men kunne ikke holde sit skud nede, og bolden strøg over mål. Så kunne hjemmeholdet lade tiden løbe ud, og hente tre point på FC Helsingør, der måtte konstatere at genstarten efter Coronapausen ikke var gået efter planen. Næste kamp er endnu en udekamp i det jyske, når FCH skal besøge Brabrand onsdag aften.

FCH: K. Ellegaard, HC ”Kritte” Bonnesen (53’ D. Wilkins), A. Holm, N. Hansen, J. Henriksen, A. Holst (78’ T. Bergqvist), F. Christensen (78’ E. Just), T. ”TK” Kristensen, L. Haren (78’ O. Kjærgaard), N. Mortensen (67 C. Cortez), J. Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk