Skip to main content

I en uskøn kamp blev FC Helsingør onsdag aften slået ud af pokalen på allerværste manér. AaB scorede to mål lige omkring det 90. minut, og slukkede lyset for et Helsingørhold, der ellers havde ført det meste af kampen.

Begge hold startede kampen i højt tempo, med et lille overtag til hjemmeholdet, men allerede da der var spillet små fire minutter kom FCH til den første afslutning, da Tobias Christensen trykkede af uden for feltet, men skuddet blev blokeret. Minuttet efter slap Adan Mohammad fri på venstresiden, men i stedet for at spille bolden afsluttede kantspilleren en smule selviskt, og Jores Okore kunne komme tilbage og blokere.


Efter 11 minutter var det AaBs tur til at få en afslutning. En afrettet bold blev erobret på midten, og Edinson Flores drev bolden frem og afsluttede, men Mikkel Bruhn kom ned og reddede skuddet.

To minutter senere kastede Frederik Bay et langt indkast, Adnan Mohammad driblede op gennem midten og afsluttede hårdt, men Rinne i AaB-målet fik bokset bolden over mål. God chance til den lille dribler.

FC Helsingør pressede fint i denne fase af kampen, og efter 19 minutter gav det pote. Godt opspil over venstrekanten mellem Bay og Adnan endt med at bolden blev spillet frem til Tobias ”Toby” Christensen, der afsluttede resolut. Okore forsøgte igen at blokere skuddet, men ramte bolden skævt, og den strøg i mål bag en prisgivet Rinne.
0-1 FC Helsingør

FCH gik lidt ned i kadence efter scoringen, og AaB sværmede om Bruhns mål, uden at det blev rigtigt farligt, men FC Helsingør havde svært ved at holde fast i bolden og få sat afleveringerne sammen i denne periode af kampen.

Men der skulle alligevel gå 36 minutter af halvlegen, før AaB fik afsluttet.  Bolden blev igen drevet frem på midten, og det endt med et halvforkølet langskud, som Bruhn kunne gribe sikkert.

Fem minutter før pausen kom AaBs største chance. Det var symptomatisk for AaBs første halvleg, at der skulle et hjørnespark til. Bolden blev slået ind i feltet, og forlænget af en AaBer, men Jores Okore kunne ikke komme ordentligt til bolden, til trods for at han var meget fri, og headede opad i stedet. Forsøget tændte dog op under hjemmeholdet der pressede på til sidst i halvlegen, med et par rimeligt store chancer til både Thellufsen og Flores til følge. Men AaB kunne ikke sætte kniven ind, og så kunne FC Helsingør gå til pause med en snæver føring, efter en ikke specielt velspillet halvleg fra nogle af holdene.

Anden halvleg startede kedeligt for FCH. Efter kun et par minutter blev Nicolas Mortensen tacklet, og vred rundt i knæet på vej ned. Angriberen måtte lade sig udskifte med brasilianske Leiria. Mens AaB var i overtal, startede de et angreb op gennem midten. AaBs Yann Rolim, der var indskiftet fra anden halvlegs start, afsluttede hårdt og præcist lige uden for feltet, og tvang Mikkel Bruhn ud i en klasseredning helt ude ved stolperoden. AaBs bedste mulighed i opgøret indtil da.

AaB pressede på, og Helsingørspillerne forsøgte mest at komme afsted i kontraer. Efter en time steg pulsen på Helsingørbænken kraftigt, da Ricki Olsen gik ind i en duel med Safranko i feltet ved baglinjen. AaBeren faldt omkuld, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende, til trods for AaB-fansenes vilde protester. Den langsomme gengivelse viste dog tydeligt, at der var tale om en skuldertackling, og tavsheden var dermed korrekt nok.

De næste ti minutter balancerede kampen lidt frem og tilbage. AaB forsøgte at komme over kanterne, og FCH var mest farlige op gennem midten, men trods indlæg i felterne, og et forsøg udefra fra Toby, kunne ingen af holdene sætte det afgørende stød ind, og begge hold havde svært ved at opbygge noget etableret spil.

Efter 76 minutter var Safranko meget tæt på at komme højest på et indlæg i feltet, men en godt spillende Daniel Jørgensen kom foran i sidste øjeblik, og headede bolden ud for næsen af AaBeren. På det efterfølgende hjørnespark var AaB meget tæt på at kunne score efter et gevaldigt klumpspil i det lille felt, men der blev korrekt fløjtet for frispark til Mikkel Bruhn i situationen.

De næste ti minutter var præget af udskiftninger, dødbolde, og to trætte hold der havde svært ved at holde i bolden og ramme holdkammeraterne med afleveringerne. Kampen vippede på en knivsæg, og man sad med hjertet oppe i halsen. To minutter før det 90. minut var det meget, meget tæt på at gå galt for Helsingør. På et hjørnespark lå Jannik Pohl pludselig helt fri ved forreste stolpe, men på uforklarlig vis headede han bolden ved siden af målet i stedet.

Da uret ramte 89 minutter gik den ikke længere for gæsterne fra Helsingør. Et hjørnespark blev clearet ud af feltet, og landede hos Yann Rolim, der sparkede hårdt og fladt, og bolden strøg gennem en stor flok venner og fjender, men ingen fik foden på, og så strøg den i mål
1-1 AaB

Og så gik det helt galt et minut senere. AaB angreb over højrekanten, og indlægget røg fladt ind i feltet. XXX afsluttede, og bolden tog stolpen og gik ud i spil igen. Uheldigvis røg den ud til en hel fri Edinson Flores, der krøllede den op i højre hjørne.
2-1 AaB.

De to mål var en mavepumper for Helsingørspillerne, og det var tættere på at AaB kunne udbygge føringen, end det var på en FCH-udligning. Dermed var det AaB-spillerne der kunne strække armene i vejret ved slutfløjtet og se frem til en kvartfinale i pokalen. FC Helsingør er derimod færdige for i år, og kan koncentrere sig om mission Superliga, hvor Lyngby venter allerede på lørdag.

FCH: Bruhn, Bay, Jørgensen, S. Henriksen, R. Olsen, Mohammad, P. Olsen, Ohlander, Christensen, Stückler, Mortensen.
Indskiftet: Leiria, Hegaard, Johannsen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk