Skip to main content

Begge hold lagde lidt forsigtigt ud, men efter de første fem minutters ”følen hinanden på tænderne”, kom der lidt mere fysik i spillet og lidt flere nærkampe. Der var dog langt mellem målchancerne, og vi skulle frem til 11. minut, før FCH havde en afslutning. Matheus blev nedlagt lige uden for ABs målfelt, men på efterfølgende frispark skød Frederik Bay bolden et stykke over.

I det 18. minut fik FCH et frispark i venstre side. TK gik som vanligt til bolden, og lagde en fin dødbold ind til bagerste stolpe, hvor Andreas Holm kom højest, men hans fine hovedstød blev blokeret inde foran mål. God mulighed til anføreren.

To minutter senere gik den ikke længere for gæsterne fra AB. Lucas Haren, der spillede sin første kamp for FC Helsingør, fandt Patrick Olsen ude i højre side med en fin bold. Patrick slog et godt indlæg ind mod Douglas, der afsluttede resolut, men skuddet blev blokeret. Blokeringen sendte bolden tilbage ud i feltet, og her var Lucas Haren kommet med ind, og han kom først på bolden og satte et sikkert skud ind bag ABs målmand.
1-0 FC Helsingør

FC Helsingørs offensive spil fungerede godt i kampen, og efter 34 minutter blev Douglas spillet fri i ABs felt, hvor en forsvarsspiller gik hårdt i ryggen på brasilianeren, der blev væltet i jorden. Douglas og holdkammeraterne appellerede kraftigt for straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Dermed måtte FC Helsingør nøjes med at gå til pause foran 1-0, efter at have domineret størstedelen af første halvleg.

Der blev skiftet næsten et helt hold i pausen, og om det var det, der gav lidt forvirring skal være usagt. I hvert fald var der knap spillet fire minutter af anden halvleg, før AB udlignede. ABs Younes Nielsen udnyttede en koncentrationsfejl i FCH-forsvaret, og kom fri i venstre side af feltet. Her satte han et hårdt, fladt skud ind bag Mikkel Bruhn, og udlignede dermed FCHs føring.
1-1 AB

Målet fik FCH til at lægge presset lidt højere, og anført af en velspillende midbaneduo i Patrick Olsen og Osama Akharraz, der var blevet skiftet ind for TK i anden halvleg, kom FCH til en del gode offensive kombinationer på ABs banehalvdel.  Der var bl.a. et godt indlæg fra Patrick Olsen, der var centimeter fra at finde Niclas Willumsen inde foran mål, og en flot frispilning af Osama fra Nicolas Mortensen, hvor Osama desværre blev dømt offside.

Men efter 70 fik Helsingør udbytte af presset. Osama Akharraz, der virkede meget veloplagt i den halvleg han fik, modtog en bold i venstre side, og tog en flot tur ind i feltet. Der var ikke umiddelbart nogle spilmuligheder for den vævre dribler, og han afsluttede derfor selv. Bolden tog en AB-fod på vejen, og afretningen snød ABs målmand, og Osama kunne notere sig for et mål i sin tilbagekomst.
2-1 FC Helsingør

Men der gik desværre ikke mere end to minutter, før AB igen kom op på siden af FCH. En lang bold frem tog FCH-forsvaret på sengen. Mikkel Bruhn kom ud af sit mål og blokerede afslutningen, men desværre røg bolden direkte tilbage i spil midt for FCH-feltet, og fandt ABs Lucas Pedersen, der let kunne score.
2-2 AB

FC Helsingør skruede op for presset igen, og efter 77 minutter var Osama Akharraz tæt på. Prøvespiller Emil Erbas fandt Osama Akharraz i venstre side af feltet med en fin bold, og Osama afsluttede mod det korte hjørne. Desværre røg bolden lige over stangen, men det var en fin aktion af de to.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og FC Helsingør kunne se tilbage på en kamp, hvor man især i første halvleg kunne have scoret et eller to mål mere, og hvor mange af især de offensive aktioner så rigtigt fine ud.

Cheftræner Peter Feher var da også udmærket tilfreds med kampen:
– Så er vi i gang. Det vigtigste for mig i dag var ikke så meget resultatet, som at se hvor spillerne var formmæssigt, og at vi fik nogle meter i benene. Vi spiller en rigtig fin første halvleg, men i anden halvleg falder niveauet i takt med de mange udskiftninger, som det ofte gør i træningskampe. Vi får to fine debutantmål af Lucas og Osama, og nu skal vi hjem og analysere kampen, så vi kan få rettet nogle ting ind. Men alt i alt en fin træningskamp, med mange gode aktioner.

FCH (3-4-3):
1. Halvleg: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Bay, TK, Basse, Matheus, Haren, Douglas, Olsen
2. Halvleg: Bruhn, Fraysse, Jørgensen, Basse, Roepstorff, Olsen, Erbas, Lodberg, Willumsen, Mortensen, Akharraz

Dommer: Nicolai Hansen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk