Skip to main content

Ny træner – Ny stil

Størstedelen af træningslejren er nu overstået og vi satte os derfor ned med træner Daniel Pedersen for at evaluere på turen og samtidig dykke lidt ned i, hvad der arbejdes med på banen under hans ledelse.

Hvilken følelse sidder du tilbage med efter de to overståede træningskampe og træningslejren som helhed?

Vi har stadig nogle dage og nogle træningspas tilbage som vi skal ud at bruge fornuftigt.
Jeg syntes det har været en god tur. Det var lidt sent planlagt, men jeg er glad for at vi kom afsted. Indtil videre har jeg en god følelse og en god fornemmelse fordi vi har haft mulighed for at arbejde mere i dybden med nogle af de ting, som der var fokus på inden vi tog afsted og som vi nu har haft mulighed for at grave lidt dybere ned i hernede.
Så det har været rigtig positiv.

Spillerne har skulle vænne sig til en lidt ny spillestil under dig som træner. Hvordan synes du implementereingen af det er gået?

Delvist godt, og nogle steder mindre godt. Men det er meget forventeligt, fordi det er nye ting vi arbejder med og nogle nye lag vi prøver at lægge på. Vi ved, at spillerne er virkelig dygtige til det de har gjort før i tiden og det skal de fortsat have med i baglommen, så når vi er afhængige af det i kampene, skal de stadig kunne bruge det.
Men der er helt klart nogle nye ting, som vi prøver at lægge på og give dem nogle nye værktøjer, så vi også som klub får et mere ensartet udtryk. Også så det bliver nemmere for vores unge spillere at træde ind på seniorholdet.

De to træningskampe er overstået og det er ingen hemmelighed at kamp nummer to mod Tobol så noget bedre ud rent spillemæssigt en den første mod Struga FC. Især første halvleg. Har du samme opfattelse?

Ja. Jeg syntes hele kampen var rigtig god, men første halvleg får vi sat rigtig mange ting sammen på bolden, som vi kan være tilfredse med og egentlig også stolte af når vi kun har arbejdet med det i relativt kort tid. Det var helt klart sådan et udtryk vi gerne vil have, når vi spiller. Anden halvleg var vi ikke lige så tydeligt på bolden, men til gengæld havde vi nogle defensive aktioner, både individuelt, men også som et hold får vi vist at vi står stærkt. Og så får vi stadigvæk skabt en tre-fire rigtig gode muligheder.

Så fra kampen mod Vanløse hjemme i Danmark til den nu overståede kamp mod Tobol, er du så overordnet tilfreds med udviklingen og går det i en positiv retning?

Ja det syntes jeg. Det kommer stadig i momenter. I Vanløse kampen havde vi 25 minutter til at starte med, som var rigtig gode og alt det vi gerne vil. Vi var meget i gennembrudsfasen fordi de stod lavt og der så vi gode ud. Men efter de første 25 minutter begyndte vi at sløse og sjuske lidt for meget.

I den første kamp var der nogle enkelte fine momenter, men der var meget langt imellem dem desværre. Kampene hernede var der mange flere ting der klikkede og vi skal have de her momenter endnu tættere på hindanden. Men det tager tid.

Hvilke dele af spillet skal der sættes endnu mere fokus på inden vi vender hjem til Danmark og resten af sæsonen venter?

Vi skal være endnu mere afklaret i vores presspil og have styr på de forskellige presvarianter vi kan køre med. Så syntes jeg vi ser fornuftige ud i vores gennembrud, men mangler stadig at producere nok store chancer. Vi producerer nogle store allerede, men det tal skal vi have op, så vi er sikre på at vinde kampene.

Holdet er tilbage i Danmark på torsdag, hvor forberedelserne til årets kamp om Øresundspokalen starter.
Kampen bliver spillet på Helsingør Stadion klokken 16:00 lørdag D. 11/2.
Inden kampen vil Hillerød og Hobro spille deres udsatte NordicBet Liga opgør klokken 13:00 også på Helsingør Stadion, så der er lagt op til et brag af en fodboldfest. Billetter til denne kamp kan findes via Hillerød Fodbolds hjemmeside