Skip to main content

KÆRE FANS OG FØLGERE,

I fredags skete det, vi længe havde frygtet. Til slagsange og rytmer fra 1. divisions mest og bedst syngende fangruppering, Kronborgs Drenge, tabte vi på Farum Park til Hillerød Fodbold. Sådan blev den nedrykning, vi længe havde frygtet komme, endegyldig. På en ellers smuk forårsaften kulminerede nedturen for FC Helsingør. Hjemvejen fra Farum var tung og selv de blomstrende syrenbuske duftede ikke længere sødt.

Fodbold er forbundet med op- og nedture. Hvert år er der både vindere og tabere. Lige så fantastisk vi husker turen i Superligaen, lige så bittert opleves nedrykningen til 2. division. Vi kender det jo godt, men alligevel gør det lige ondt at trække Sorteper hver gang, når det sker for ens egen klub.

Samtidig er det ikke nogen hemmelighed, at sæsonen har været ekstraordinært fuld af udfordringer både på og uden for banen. Tingene hænger jo sammen. I klubben anerkender og deler vi den skuffelse, I som fans må føle over vores fælles skæbne i år. Ingen af os havde fantasi til at forestille os, at sæsonen skulle ende så trist.

I skal vide, at vi i klubben er mere end taknemmelige for jeres støtte gennem hele sæsonen. Den betyder alt. Og vi begræder oprigtigt, at vi ikke har kunnet kvittere for jeres engagement med de resultater, I som fans havde fortjent.

På den organiserede del af støtten, sender vi særlig kudos til de altid stemningsskabende Kronborgs Drenge. Og til FC Helsingør Fodboldfans, som har chartret udebanebusser og sørget for god karma omkring klubben. Hermed skal lyde en opfordring til alle: Støt op om vores fangrupperinger og frivillige – de udgør et kæmpe aktiv ikke bare for klubben, men for hele byen.

I den kommende tid har vi spillersamtaler sideløbende med træningen. Nogle har kontraktudløb eller nedrykningsklausuler og i det hele taget er det vigtigt, at vi får et konstruktivt udbytte af sæsonens sidste tre kampe. I samarbejde med vores talentfulde akademi ser vi frem mod næste sæson og begynder nu at bygge det nye hold op.

I mellemtiden beder vi om jeres fortsatte opbakning og tro på klubbens fremtid. Sammen er vi stærkere – det mærker vi helt konkret i fanbaren, når I med ægte patos har hyldet man of the match, så det har kunnet høres helt ned i omklædningsrummet (hvor der i parentes bemærket også har været meget stille efter de seneste kampe 😥). Vi har brug for hinanden, for at komme godt videre.

Hvis ikke I har lyttet til seneste udgave af Cementen, så gør det. Her svarer Bo på spørgsmål både om sæsonen der gik og om fremtiden både på og uden for banen. Afsnittet er optaget for lidt over en uge siden, da nedrykningen endnu ikke var en realitet. Men præmissen for podcasten var sådan set klar nok allerede da. Dermed også en stor tak til Cementen, for at følge holdet både kærligt og kritisk.
I aften kl. 18:30 spiller vores vilde U19-hold landpokalfinale på Tingbjerg Park. Kom og støt dem. De er levende symbol på, at der for FC Helsingør er grund til optimisme for fremtiden.

Forza FC Helsingør – Vi ses på stadion!