Skip to main content

Første halvdel er sæsonen er nu afsluttet og desværre bød årets sidste kamp ikke på 3 point og en sejr, men der alligevel masser af grunde til at være godt tilfredse med sæsonen indtil videre.

Vi tog en snak med cheftræner Morten Eskesen for at få hans perspektiv på ligaens første 17 runder samt hvilke overvejelser, der bliver gjort hen over vinterpausen inden sæsonen sparkes i gang igen til foråret.

 

Om holdets overordnede indsats mener Morten Eskesen –

”Når man kigger på de 17 kampe vi har spillet i sæsonen inklusiv 3 pokalkampe med en helt ny trup og et ejerskifte undervejs også, så syntes jeg at vi ligger godt på en fortjent 5. plads.

I hvert fald målt på chancer, spil og indsats. Vi har spillet lidt i stimer. Det begyndte lidt hårdt, men så kom vi ind i en rigtig god periode efterfølgende, inden det begyndte at bølge lidt igen.

Og så syntes jeg at hvis vi ser bort fra den sidste kamp i Fredericia, så slutter vi rigtig flot af med at hente 10 point i fire kampe mod andre stærke top-6 hold og det kan vi godt være stolte af.”

 

Når fokusset nærmer sig de mange ændringer vi har set siden sidste sæson, er det selvfølgelig med fokus på spillertruppen –

”Vi har fået syv nye spillere ind og mistet ni og det er rigtig svært at få et hold til at spille sammen fra dag ét, men det syntes jeg vi er lykkedes med.

Holdet er blomstret på sin egen måde og vi har set spillere som Alexander Lyng gøre det rigtig godt og selvom han kun er sytten år, er han gået ind og blevet en af de offensive profiler i 1. Division”

 

Havde man spurgt Morten Eskesen inden sæsonstarten om en 5. plads havde været godkendt, så nikker han smilende –

”Vi havde et mål om at komme i top-6 og vi ved godt at det er svært i forhold til klubbens økonomi, hvor vi er oppe imod nogle lidt større kræfter. Men at ligge nr. 5 med det budget og den spillertrup vi har, det syntes jeg er rigtig flot. Selvfølgelig kan man altid gøre noget bedre og vi vil gerne endnu højere op, men alt i alt en godkendt præstation.”

Afslutningsvis vender vi blikket fremad og det nærtforestående transfervindue. Til spørgsmålet om hvad der står øverst på cheftrænerens ønskeliste, svarer Eskesen –

”Jeg håber at vi har den samme trup. Jeg er selvfølgelig godt klar over at vi har en Alexander Lyng der er eftertragtet, men jeg håber at vi kan holde samling på denne lille stærke trup.

Jeg håber også at vi fastholder vores stærke sundhedsstab, som har sørget for at vi stort set ikke har haft nogen skader i løbet af efteråret.

Og så er det jo heller ingen hemmelighed at jeg håber på at vi kan blive forstærket. Hvis jeg skal ønske, så bliver det en spiler i hver kæde, altså forsvar, midtbane og en offensiv spiller, men allerhelst en offensiv, som kan score nogle mål.

Når det er sagt, så ved jeg også at klubben kigger på økonomien og prioritere efter bedste evne og kommer der ingen forstærkninger, så kæmper vi videre med de spillere vi har. Men det er en stærk trup, vi er bare sårbare overfor skader. Så lidt forstærkninger ville kunne ruste os til eventuelle skader fremadrettet.”

 

Med disse ord sender vi spillerne og ikke mindst trænerstaben afsted på en fortjent vinterpause og venter i spænding på hvad transfervinduet bringer og hvordan holdet ser ud når forårssæsonen fløjtes i gang.

FC Helsingør