Skip to main content

Oliver Drost kommer direkte fra et hattrick mod FC Fredericia. Nu skal målformen videreførste i Oddset Pokalen mod Lyngby Boldklub, et opgør der skal bruges til at kickstarte FC Helsingørs sæson.

For et år siden var FC Helsingør bødlen, da Lyngby Boldklub blev sendt ud af Oddset Pokalen. 2-0 vandt Drengene fra Kronborg ved den lejlighed, og nu står de to klubber så igen over for hinanden, når der tirsdag aften er pokalbold i den nordsjællandske by.

Igen ventes Oliver Drost at føre FC Helsingørs angreb an, og han er klar til igen at sende Lyngby ud af turneringen.

– Sidst når var det jo lidt revanche fra, at de stjal en Superliga-plads fra os. Men det er altid sjovt at møde Lyngby, siger Drost.

– Kigger man på vores sæson, så har vi jo haft det svært hidtil. Lyngby kommer modsat fra deres ‘great escape’ i foråret, og de er bare kørt videre på formen derfra, så der er ingen tvivl om, at de er store favoritter i opgøret. Så vi har brug for lidt af den der pokal-magi.

– Men det vil være et kæmpe boost til hele vores sæson at slå Lyngby ud. Det er der ingen tvivl om. Det vil give enorm tro på tingene og tro på, at vores evner er til mere end det, vi har vist hidtil i sæsonen.

Angriberen kommer struttende med selvtillid til opgøret, efter at han scorede hattrick mod FC Fredericia i weekenden. Tre mål på et kvarter, som gav en pauseføring på 3-0, var dog kun nok til 3-3.

– Det har givet lidt at målkontoen er blevet åbnet i ligaen. Det har været lidt tyndt med mål på det seneste, men personligt har jeg fået noget selvtillid fra den kamp. Det skal der bygges videre på, siger Drost, der hidtil i sæsonen har scoret tre gange i to pokalkampe.

– Vi har mødt tre lavere rangerende hold, og jeg har spillet de to seneste af kampene. Det er en måde at få tanket noget selvtillid på. At bruge de der kampe på at finde målformen. Det er ikke givet, at man gør det, så der skal stadig arbejdes for det, selvom det er mod hold, der på papiret er dårligere.

– Det samme står vi jo lidt i mod Lyngby, bare med omvendt fortegn. Det er lidt en gratis kamp for os. Vi møder en på papiret bedre modstander, og vi har haft det svært. Men vi skal bare ud og spille frit og ikke have i baghovedet, at vi har desperat brug for point.

FC Helsingør har for nylig skiftet ud på cheftrænerposten, hvor det nu er den tidligere F.C. København-målsluger Alvaro Santos, der er at finde. At have en gammel angriber som cheftræner er noget, Drost kan bruge.

– Det er altid fedt at have en træner, der ser det lidt fra angriberens synspunkt. Jeg har prøvet det med Bo Henriksen, men det var trods alt meget defensiv fodbold i Horsens, siger angriberen.

– At have en træner, der selv har været angriber, og som kan hjælpe mig og se mine kvaliteter er fedt.

– Når der har været en dårlig periode, kommer der altid et boost og noget energi ind, når det sker noget. Det er oftest på trænerfronten, der sker noget først. Man kunne se mod Fredericia, at når vi får det til at spille, har vi et rigtig dygtigt hold. I 99 ud af 100 tilfælde vinder vi også den mod Fredericia.

Opgøret mellem FC Helsingør og Lyngby Boldklub spilles i dag klokken 18.00. Opgøret kan ses direkte på pokalturnerning.dk