Skip to main content
Sæsonen 2018/19

FCH med smalt nederlag i første test

By 29/06/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør tabte knebent 1-2 til Elfsborg i sommerens første træningskamp, efter en godkendt indsats mod holdet fra den bedste svenske række. FCH startede med nysignede Sebastian Elvang, den tidligere U-19 spiller Jonathan Eriksen, der rykker i førsteholdstruppen denne sommer, samt prøvespilleren Filip Djukic fra FCKs U-19 hold i målet.

Der var blot spillet fire minutter i det blændende solskin, da Patrick Olsen smart fandt hjemvendte Pierre Larsen med et lob over forsvaret, men offensivspilleren ramte stolpen med sit følte skud. Bolden røg retur til Douglas, men brasilianeren overplacerede bolden, der røg forbi det lange hjørne. Stor chance.


I det 13 minut fik Elfsborg et frispark i højre side, der blev sendt ind foran mål, men heldigvis nåede angriberen ved forreste stolpe ikke frem til bolden, der gik harmløst forbi stolpen.

Efter 28 henholdende minutter fra begge hold, kom Elfsborgs Issam Djebali afsted over højre kant, og slog et skarpt indlæg ind foran. Viktor Prodell nåede frem og afsluttede resolut, men Filip Djukic stoppede skuddet, og holdt den ellers hårde afslutning fint. Elfsborgs største chance i den første halve time.

Efter små 40 minutter fik Douglas et frispark på kanten af feltet. Sebastian Elvang og TK gik til bolden, og det lignede et spark fra Elvangs venstreben. Men han trak i stedet væk fra bolden og trak en mand med, og TK sparkede hårdt og fladt, men Kevin Stuhr-Ellegaard kom ned helt ude ved stolperoden og reddede flot.

I pausen skiftede FC Helsingør tre mand, da Adnan, Daniel og Malte erstattede Pierre, Holm og Bay, og om det var dét, der gav lidt usikkerhed skal vi ikke kunne sige, men der var ikke engang spillet ét minut, da Elfsborgs Per Frick lidt tilfældigt kom fri i feltet og resolut sparkede bolden ind.
0-1 Elfsborg IF

Derefter fulgte en lang periode med lidt afventende spil fra begge hold, og FCH skiftede yderligere ud et par gange, da Matheus afløste Sebastian Elvang og Martin Fisch kom ind i stedet for Frederik Bay. Efter en times spil kom Matheus fri til skud på kanten af feltet, men hans hårde skud gik lige over overliggeren. FCHs hidtil største chance i halvlegen.

Efter 66 minutter lykkedes det endelig FCH at komme på tavlen. Matheus fik et frispark i venstre side af banen. TK slog en bold ind i feltet, hvor den blev forlænget, og Daniel Jørgensen kom højest og headede bolden ind i en blød bue. Fin dødbold og fin scoring.
1-1 FC Helsingør

Efter 72 minutter blev prøvespiller Filip Djukic taget ud efter en fin indsats, og erstattet af Oliver Stenderup i målet. Den unge målmand fra FCHs U19-hold kom ti minutter senere på noget af en skovtur, da han kom ud af feltet og missede sin tackling. Der blev dækket fint af i feltet bag ham af FCH-forsvaret, men alligevel kom Elfsborg til skuddet, og Patrick Olsen måtte redde på stregen. Stor mulighed til svenskerne.

I Det 85. minut var det så FCH der fik en stor chance. Man havde lagt taktikken om, så et par af de store midterforsvarere gik med i angrebsspillet, og efter endnu et TK-frispark fra venstresiden var Douglas centimeter fra at kunne heade bolden ind. Bolden gik dog forbi, og efterfølgende viste det sig også at den store angriber lige nøjagtigt var krøbet ind i offsiden.

I det 88. minut gik målmand og forsvar galt af hinanden i FCH-feltet efter en Elfsborgkontra, og Jesper Karlsson stod pludselig fri i feltet. Han kunne sikkert sætte bolden ind og bringe svenskerne foran. Lidt unødvendig scoring at lukke ind til sidst, og det skæmmede lidt helhedsindtrykket af en ellers god kamp af FCH-mandskabet.
1-2 Elfsborg.

Der blev ikke scoret yderligere, og et par minutter senere fløjtede kampens udmærkede dommer Benjamin Willaume-Jantzen kampen af.

Cheftræner Christian Lønstrup var dog okay tilfreds med kampen, trods nederlaget.
– Det var en godkendt kamp, hvor vi fik set nogle af de nye. Sebastian (Elvang) var ret spændende at følge. Pierre var tilbage og så fin ud. Vi spillede en god første halvleg, hvor vi har vinden i ryggen og ser gode ud, og er i god kontrol. I anden halvleg skifter vi en del spillere, og kommer lidt ud af balance. Til sidst i anden halvleg spiller vi en anden taktik, og får lidt problemer i længderetningen og taber en del i hovedspillet. Men alt i alt en okay første træningskamp ud af fire, hvor vi får set nogle forskellige spilelementer, og en del nye spillere, så det var fint.

FCH: Djukic, Bay, Holm, Gregor, Eriksen, ”TK” Køhler, Olsen, Basse, P. Larsen, Elvang, Douglas
Indskiftet: Johannsen, Mohammad, Jørgensen, Fisch, Matheus, Stenderup

Dommer Benjamin Willaume-Jantzen