Skip to main content

Klubbens spillere kan nu efter 5 ugers slid på træningsbanen se frem til sæsonstart, når nedrykkerne fra Vejle Boldklub kommer en tur forbi Helsingør Stadion i morgen. Testkampene har budt på modstand fra hold fra superligaen, 1. division og 2. division. I den første testkamp mødte vi superligaholdet Randers FC og tabte med 6-2. Herefter mødte vi Hillerød Fodbold og Fremad Amager fra NordicBet Ligaen, hvor vi i begge kampe spillede uafgjort hhv. 0-0 og 2-2. I den sidste testkamp mødte vi AB og sluttede fint af med en 2-0 sejr. Med én sejr, to uafgjorte og et nederlag har resultaterne været lidt blandede i en periode, hvor mange spillere har fået spilletid og med mange udskiftninger undervejs i testkampene.

Vores cheftræner Morten Eskesen siger:

– Vi har i dag haft sidste træning og er nu færdige med opstartsperioden på fem uger inden kampen i morgen mod Vejle. Vi har i løbet af opstarten spillet fire træningskampe hvor spilletiden er blevet fordelt blandt spillerne. Vi har desværre haft nogle vigtige spillere ude som alle er på vej tilbage. Kasper Enghardt, Daniel Norouzi, Callum McCowatt og Oliver Drost har ikke været klar til at få spilletid endnu, men forhåbentlig er de snart klar igen til at hjælpe holdet.

Vi har fået tre nye spillere i truppen, Stan er vores nye målmand, han er kommet fra Silkeborg. Frederik Helstrup midterforsvarer er kommet fra hollandsk fodbold og vender hjem til dansk fodbold efter 8 år i udenlandsk fodbold. Mathias Brems venstre back er kommet fra OB og er en talentfuld spiller der skal udvikle sig som seniorspiller. Vi arbejder stadigvæk på at få nye spillere tilknyttet, da vi pt. har mistet lidt flere spillere end vi har fået ind. Transfervinduet lukker 31/8 så der er noget tid endnu at få skaffet de ekstra gode spillere.

Vejle som kommer på besøg i morgen er storfavoritter til at vinde 1. division. De har en stærk trup og nogle økonomiske muskler som kun SønderjyskE også har. De øvrige klubber inkl. os selv skal alle kæmpe om at udfordre de to nedrykkere. Vi er 100% klar til at starte op i morgen, vi er i god form og glæder os til at se alle vores fans på lægterne igen”.

FC Helsingør har i opstartsfasen haft flere spillere til prøvetræning. Én af dem – 20-årige Mathias Brems – har vi efterfølgende skrevet kontrakt med. Den tidligere OB’er har skrevet under på en 2-årig kontrakt. Vi har også hentet målmanden Stan Van Bladeren i superligaklubben Silkeborg IF og han har ligeledes skrevet under på en kontrakt, der løber i 2 år. Herudover har vi hentet forsvarsspilleren Frederik Helstrup hjem fra hollandsk fodbold. Helstrup har tilbragt de sidste 8 år i udlandet og har nu skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2024.

Det har været nogle gode uger og vi ser solide ud. Vi glæder os og er klar til at gå ud og kæmpe for de 3 point i morgen

Kasper Enghardt

I morgen indledes sæsonen 2022-2023 efter mange timers hårdt arbejde på træningsbanen, når Vejle Boldklub kommer på besøg på Helsingør Stadion. Kampen fløjtes i gang kl. 18.30.