Skip to main content

Her til aften tog FC Helsingør mod AC Horsens i en vaskeægte topkamp i NordicBet Ligaen. Før kampen var FC Helsingør 6 point foran AC Horsens, som er et hold med ambitioner om tilbagevenden til Superligaen.

Fra start sætter FC Helsingør sig på kampen og især Eli Just og Callum McCowatt volder problemer for AC Horsens forsvaret. I det 8. minut er det netop de to, der kombinerer gennem AC Horsens forsvaret og Munksgaard lægger bolden af for Callum McCowatt, som sparker den over i det lange hjørne. 1-0 til FC Helsingør og et fremragende mål af Callum.

Herefter følger en del chancer til begge hold. Eli Just forsøger sig med et spark udenfor feltet. AC Horsens har et gennembrud i højre side og indlægget rammer en helt fri Horsens spiller inde i det lille målfelt, men bolden bliver sparket over målet. Tonni Adamsen har en fin chance med højrebenet og Philip forsøger sig med et flot langskud i overtiden af 1. halvleg. Vi går til pausen med stillingen 1-0 til FC Helsingør.

I 2. halvleg vælger AC Horsens at sætte deres store stopper op i angrebet. Det lægger et tryk på FC Helsingør, at AC Horsens kommer med fysik. Det bliver til en del hjørne og indlæg, men FC Helsingør får afværget med en masse fight og vilje i defensiven. Det er fortsat FC Helsingør, som er farligst og godt 10 minutter inde i 2. halvleg slår Nicklas Mouritsen en fin bold i dybden til Tonni Adamsen, som med et godt spark får AC Horsens målmanden ud i fuld længde og redder. Efter en times spil bliver FC Helsingør rigtig farlige, da der kombineres hurtigt og langs jorden. Det bringer Callum McCowatt i fri skudposition i venstre side. Callum sparker hårdt og højt mod det lange hjørne, men skuddet preller af på stolpen. AC Horsens bliver aldrig rigtig farlige, men i tillægstiden dumper bolden ned for fødderne af en AC Horsens spiller udenfor feltet. Han sparker første gang og bolden stryger ned mod venstre hjørne af målet. Men FC Helsingørs nyindkøbte målmand Sebastian Mielitz, redder på imponerende vis bolden helt nede ved roden af stolpen. Fremragende redning og kort tid efter fløjter dommeren kampen af.

Slutresultatet bliver 1-0 til FC Helsingør i en flot kamp, hvor fight og teknisk fodbold var en del af ingredienserne, som banede vejen for endnu en FC Helsingør sejr.

FC Helsingør holder fortsat 1. pladsen i NordicBet Ligaen med hhv. 5 point ned til Lyngby, 8 point ned til Hvidovre og 9 point ned til AC Horsens. Hvidovre har dog en kamp i baghånden.

I næste runde tager FC Helsingør en tur til Hvidovre IF, hvor der endnu engang skal spilles et topopgør i NordicBet Ligaen. Kampen spilles lørdag den 12. marts kl. 12.45.

Fotos: Claus Birch