Skip to main content

15-årige Hjalte Lærke er nyeste mand på kontrakt i FC Helsingør.

Hjalte har tidligere spillet for FA2000, men kom til FC Helsingørs talentakademi for under seks måneder siden. Han har på kort tid imponeret med sin individuelle kvalitet og overblik på banen samt sin dedikation udenfor. Hjalte ar fortsat sin hverdag i København, hvor han bor og går i skole, så udover timerne på træningsbanen bruger han også en betydelig tid på transport for at kunne forfølge sin drøm i Helsingør, hvilket viser et stærk vilje for at nå sit mål.

Første skridt på vejen er nu en realitet med underskrivelsen af hans første kontrakt, og der var da også en utrolig glad og stolt ung mand, som satte underskriften.

“Jeg er meget glad! Da jeg fandt ud af, at klubben ville skrive kontrakt, må jeg indrømme, at jeg havde svært ved at sove de første nætter. Jeg var nu endnu tættere på drømmen om at blive professionel fodboldspiller. Det er ubeskriveligt, selvom jeg godt ved, at det forhåbentlig kun er første skridt på vejen.”

Hjaltes kvalitet er da heller ikke til at tage fejl af. Midtbanetalentet spiller stort set samtlige minutter på FC Helsingørs U17-hold, og ud over driblekundskaberne betyder det også meget for ham at kunne sætte sine holdkammerater op med dybe bolde fra sin foretrukne 8’er eller 10’er position.

“Selvom jeg ikke er holdkaptajn, så prøver jeg altid at gå forrest og hjælpe mine holdkammerater, hvor end jeg kan. Om det så er på banen eller i omklædningsrummet. Vi er et hold og ikke kun 11 spillere.”

Hjalte fortsætter med at tørne ud for klubbens U17-hold, og vi følger hans udvikling tæt og håber selvfølgelig på at se ham træde ind på førsteholdet i løbet af de kommende år.