Skip to main content

Torsdag morgen havde FC Helsingørs spillere besøg af sportspsykolog Kasper Henriksen fra Mental Motion. 

Vi satte os ned til en kort samtale efterfølgende for at høre hvorfor det mentale til tider er lige så vigtigt som det fysiske når det kommer til professionelle atleter og fodboldspillere.

“Det handler om at skabe et stærkt grundlag for hvordan man er som menneske. Vi skal være i balance. Det handler ikke specifikt om en enkelt sport. Du er først og fremmest menneske og så handler det om hvordan du påvirkes af det miljø du befinder dig i.”

Som elitesportsudøver er man oftest tilbøjelig til at lægge store dele af sin identitet i sin sport og man kan derfor have svært ved at takle de forskellige udfordringer dette kan medfølge.

“Som professionel fodboldspiller kan der være udfordringer, som vil ændre ens tanker og følelser. Der kan være problemer i skolen eller du kan blive skadet eller andet. Alt dette har indflydelse på hvordan du forholder dig til din situation.”

Der er selvfølgelig forskel på om man arbejder med individuelle atleter, eller spillere på et hold som i fodbold. Men udgangspunktet er det samme.

“Det handler som sagt om, hvordan du vil navigere i dit miljø. Som fodboldspiller er man en del af et hold og man arbejder derfor kollektivt sammen om et fælles mål. Dermed ikke sagt at man ikke også kan arbejde individuelt med fodboldspillere og deres egen målsætning og rolle på holdet.”

Denne mentale styrke og viden om, at fokus også bør være på dem selv som hele mennesker og ikke kun som fodboldspillere kan være en stor hjælp for spillerne. Det kan være med til at de rammer deres målsætninger fordi de nu er blevet bevidste om hvordan deres handlinger og ageren både på og udenfor banen kan have indflydelse herpå.

Læs mere om Mental Motion på deres hjemmeside: https://www.mentalmotion.dk/