Skip to main content

FC Helsingør var i dag på besøg på Lollands Bank Park i Nykøbing. Hjemmeholdet fra Nykøbing har ikke det store at spille for, da de ligger sidst i oprykningsspillet.

Det var dog ikke til at se i indledningen af kampen. Nykøbing sætter sig hurtigt på kampen og slår lange afleveringer op mod den store angriber Mathias Kristensen. Efter 6 minutters spil får Hjalte Petersen reddet en for kort tilbageaflevering. Bolden havner dog hos en Nykøbing spiller, som finder Mathias Kristensen. Han tager chancen fra 30 meter og rammer bolden perfekt og den sejler over i modsatte hjørne. 1-0 til Nykøbing FC.

Et par minutter senere, bliver Nykøbing FC igen farlige. Nykøbing FC kombinerer fint på FC Helsingør banehalvdel og en Nykøbing spiller vender rundt og sender en albue i hovedet på Philip Rejnhold. Dommerens fløjte forbliver tavs og derfor får Nykøbing angriberen frit løb mod FC Helsingørs mål. Hjalte Petersen kommer dog flot ud af målet og får reddet sparket. Herefter er det som om FC Helsingør vågner op og får spilovertaget. Det belønnes efter et kvarters spil, hvor Kristoffer Munksgaard bryder igennem i Nykøbings højre side. Målmanden kommer lidt skævt ud og Munksgaard prikker den forbi ham og sender indlægget fladt ind mod Callum McCowatt, som i hård kamp med en Nykøbing forsvarer, når at komme først på bolden og få den prikket ind til 1-1.

De næste minutter er FC Helsingør mest farlige og både Tonni Adamsen og Callum McCowatt kommer til fine indlæg fra kanterne. Nikolaj Geertsen har et hovedstød, som er tæt på at gå i mål. Efter 35 minutters spil modtager Philip Rejnhold bolden uden for hjemmeholdets straffesparksfelt. Han stikker fint bolden til Tonni Adamsen, som med en flot vending runder en Nykøbing forsvarer inde i straffesparksfeltet. Forsvarsspilleren placerer begge hænder i ryggen på Tonni Adamsen, som falder i græsset. Klart straffe, men dommeren dømmer hjørne i stedet. 2 minutter før pausen, får Callum McCowatt en stor chance. Han modtager bolden, snyder en modstander og sender en følt inderside afsted mod Nykøbing målet.

Desværre rammer skuddet overliggeren. Dybt inde i dommerens tillægstid i første halvleg, får Nykøbing FC frispark i venstre side. Bolden sendes ind i FC Helsingør feltet og en Nykøbing spiller stiger til vejrs og header mod målet. Hjalte Petersen halvklarer, men på riposten sparker en Nykøbing spiller bolden i mål. Der sker ikke mere i 1. halvleg og dermed 2-1 til Nykøbing FC ved pausen.

FC Helsingør kommer bedst ud til 2. halvleg og ændrer formationen fra 4-5-1 til den klassiske 4-4-2 og det viser sig, at være en god idé. Allerede i det 2. minut tager Tonni Adamsen fat i bolden og driver den frem. Han bruger indskiftede Eli Just i et fint bandespil og kommer fri i feltet, hvor han nedlægges. Denne gang er der ingen tøven hos dommeren, som fløjter og peger på pletten.

Tonni Adamsen tager selv ansvaret og sparker bolden sikkert i mål til 2-2. FC Helsingør forbliver boldbesiddende efter udligningen og sætter sig nu tungt på kampen med et højt pres. Det bliver til et par chancer til bl.a. Eli Just og Tonni Adamsen. Efter en lille times spil bliver det rigtig farligt, da Kristoffer Munksgaard modtager bolden i venstre side i Nykøbing feltet.

Han tager et træk ind i banen, som snyder forsvarsspilleren og sender herefter bolden helt op i modsatte målhjørne med en følt inderside. Fremragende scoring af Kristoffer Munksgaard og 2-3 til FC Helsingør. Efter føringsmålet forbliver FC Helsingør boldbesiddende og kombinationerne flyder flot langs græsset. Det bliver dog ikke til de store chancer til trods for spilovertaget. Spillet foregår på FC Helsingørs præmisser og hovedsageligt på Nykøbing FC’s banehalvdel. I det 80. minut kommer Nykøbing FC dog igennem i højre side. Indlægget bliver slået ind i det lille felt, hvor Mathias Kristensen stiger til vejrs og header bolden i mål til 3-3 på deres første réelle chance i 2. halvleg.

Nu er det pludselig Nykøbing FC der har overtaget og i det 89. minut bliver der sparket mod mål fra en Nykøbing spiller. Inde i feltet kaster Nicolai Hansen sig ned for at blokere, men bolden rammer ham på armen og dommeren dømmer straffespark. Mathias Kristensen fuldender sit hattrick og scorer sikkert til 4-3.

Der sker ikke mere i kampen og derfor ender turen til Lollands Bank Park med en 4-3 sejr til Nykøbing FC.

Photos: Andreas Birkebæk