Skip to main content

FC Helsingør tog søndag eftermiddag imod Nykøbing FC i NordicBet Ligaens 32. og sidste spillerunde. Gæsterne fra Nykøbing FC havde ikke rigtig noget at spille for, mens FC Helsingør stadig kunne nå 3. pladsen.

I kampens indledning skulle holdene lige se hinanden an og det blev ikke rigtig til nogen chancer. Det kom der til gengæld masser af senere og i det 20. minut fører Oliver Drost bolden frem i venstre side. Han finder Tonni Adamsen på kanten af feltet og fortsætter selv sit løb ind i feltet. Tonni Adamsen tager bolden til sig og med en fin hælaflevering finder han Drost, som tager et træk og med venstrebenet hamrer han bolden op i nettaget. Fremragende mål og 1-0 til FC Helsingør.

Nykøbing FC svarede dog hurtigt igen og 2 minutter efter, bryder de igennem i højre side. I stedet for at slå bolden højt ind i feltet, vælger Nykøbing spilleren, at sende den skråt tilbage langs jorden, hvor Luhti med en inderside sender bolden i mål langs jorden. I denne periode af kampen bølger spiller frem og tilbage og der bliver skabt mange chancer i begge ender. Tonni Adamsen har et skudforsøg langs jorden, men vinklen er for spids. Carl Lange har et flot langskud, som Nykøbing keeperen redder helt oppe i målhjørnet. Efter 28 minutters spil får Nykøbing FC hjørnespark, som sendes bagerst i feltet.

Her rammer bolden tilfældigt Daniel Norouzi på skinnebenet og den havner hos Mathias Gehrt, som kan prikke bolden i mål. Der sker ikke så meget mere i 1. halvleg og vi går til pausen med stillingen 1-2.

I 2. halvleg forsøger FC Helsingør at skabe overtaget. Det bliver til en stor chance til Nicklas Mouritsen, som modtager bolden bagerst i feltet og sparker mod mål. Men en Nykøbing spiller kommer på tværs og kaster sig ned i skuddet. I modsatte ende har Nykøbing FC et par fine langskud uden for feltet. Det ene går snert forbi FC Helsingør målet og det andet spark, må Sebastian Mielitz helt ned ved roden af stolpen, for at afværge.

Herefter kommer endnu en chance til FC Helsingør. Et indlæg sendes i feltet og her stiger Carl Lange til vejrs og header mod mål. Men endnu en flot redning af Nykøbing målmanden. I det 56. minut kommer så udligningen. En lang bold nede bagfra hos Nicolai Geertsen, sender Oliver Drost afsted. Drost sætter sig igennem og vinder nærkampen med Nykøbing forsvaret og løber ind i feltet. Her sender han uselvisk bolden på tværs til en helt fri Tonni Adamsen, som kan sætte en inderside på til 2-2.

Efter det udlignende mål, forsøger FC Helsingør sig med et par offensive indskiftninger. Desværre kommer der ikke rigtig noget udbytte ud af det og kampen går ind i en periode uden de store chancer. På det her tidspunkt i kampen, virker begge hold til at være tilfredse med resultatet og det ser længe ud som om kampen ender uafgjort. Men inde i overtiden, bryder Nykøbing igennem i venstre side og den sendes helt på tværs af feltet i højre side. Her sendes den retur med en førstegangsaflevering ind omkring straffesparkspletten, hvor den netop unge, indskiftede Ole Jacobsen sætter en inderside på til 2-3, hvilket bliver kampens resultat.

Til søndagens kamp blev der lidt utraditionelt sagt farvel til en Nykøbing spiller. Forhenværende FC Helsingør spiller Andreas Holm, har valgt at lægge støvlerne på hylden og FC Helsingør takkede ham for hans tid i klubben.

Herudover fik vi selvfølgelig hyldet vores egen kaptajn Nikolaj Hansen, som stopper i klubben efter 3 sæsoner. Stor tak til ”Hanne” for alt han har givet til klubben.

Fotos: Claus Birch