Skip to main content

FC Helsingør satte i dag en streg under, at de fortjener en plads i top-6, da de fuldførte et flot comeback i kampens døende minutter på Tintshop Park. 

Kampen blev sat i gang i højt tempo og der var dårligt spillet fem minutter før begge hold havde vist tænder. Først var det FC Helsingør, der kom på skudhold og trykkede af, men uden de store problemer for Næstved keeperen. 

Derefter var det modstanderne fra Næstved der brød igennem. Først på højrekanten og så fra venstrekanten. Men heller ikke her blev det rigtig farligt. 

Desværre gik der efterfølgende ikke mange minutter før Frederik Helstrup ikke kunne få bolden under kontrol som bagerste mand. Dette resulterede i en kynisk udnyttelse af næstvedangriberne, der hurtigt fik lagt bolden ind bag en chanceløs Mandé.

Målet tændte for alvor kampgejsten for begge hold og derfor måtte kampens dommer stange de første to advarsler ud. En til hvert hold. 

Kampens første kvarter blev afsluttet på formidabel vis af FC Helsingørs Alexander Lyng. Han brød flot igennem ude på højre siden og fik afdriblet en forsvarsspiller ved kanten af feltet. Dernæst satte han en resolut inderside på afslutningen, som sneg sig ind snært forbi stolpen. Heldigvis på den rigtige side til stillingen 1-1

Derefter fulgte et stille kvarter, inden Callum McCowatt måtte en tur i græsset og derefter udgå med en skade. Han blev erstattet af Sterling Yateké.

Kampen fortsatte i et noget lavere gear frem mod pausen. 

Anden halvleg startede lige så eksplosivt som første, men afslutningerne manglede den nødvendige kvalitet.

62 minutter skulle der gå før målnettene igen blafrede. Desværre for FC Helsingør var det igen Dhaflaoui fra Næstved, som med en knaldhård afslutning passerede Mandé. 

2-1 til Næstved.

FC Helsingør foretog efterfølgende en tredobbelt udskiftning, hvor Drost, Knudsen og Schoop kom ind med friske ben. En klog beslutning, da Oliver Drost kort tid efter løb sig fri, efter Sterling Yateké fik forlænget et hovedstød. Han blev nedlagt og hermed også frataget en oplagt scoringschance. Derfor frispark på kanten af feltet og rødt kort til Næstveds Christian Enemark. Desværre overplacerede Liam Jordan frisparket og bolden ryger til målspark.

Det røde kort betød til gengæld at FC Helsingør var en mand i overtal i kampens sidste 10 ordinære spilleminutter og kunne dermed lugte point. 

Et massivt pres udløste i det 89. Minut en chance til forsvarsspilleren Nicolai Geertsen, som hamrede bolden i netmaskerne til 2-2. 

Helsingør kunne nu smage sejren og alle kræfter blev derfor sat ind på jagten efter 3 point.

Flere chancer røg forbi mål eller i hanskerne på keeperen og tiden var til sidst ved at løbe ud for de blåstribede. 

Men så dukkede Sterling Yateké pludselig op bagerst i feltet og kom først på en nedfaldsbold. Et benhårdt spark, uden anden skæbne end at ende i målet, blev sendt afsted og comebacket var derfor fuldendt. 

FC Helsingør tager altså alle 3 point med hjem og skaber lidt luft mellem top-6 og de resterende hold.