Skip to main content

FC Helsingør skulle i dag forsøge at sætte en stopper for de sidste ugers dårlige resultater med tre nederlag på stribe, da de i dag på hjemmebane tog imod Sønderjyske, der før kampen befandt sig seks point foran i tabellen.

Sidst de to hold mødte hinanden tidligere på sæsonen blev det til en overbevisende 4-0-sejr til FC Helsingør, men helt så målrigt skulle det dog ikke ende i dag. Men en vinder blev der fundet.

Fra kampens start skulle holdene lige se hinanden lidt an, og selvom FC Helsingør havde mest tid på bolden, havde hjemmeholdet også svært ved at omdanne det til egentlige målforsøg. Derfor var det også Sønderjyske, der havde kampens første store chance efter 12 minutters spil, men Frederik Helstrup fik dog fik rettet skuddet af til et hjørnespark. Dem skulle der vise sig at komme mange af i begge ender.

Få minutter senere var det så FC Helsingør, der spillede sig til en god chance. Fra et af sine velkendte overlaps fik Nicklas Mouritsen sendt et bold i feltet lige ind i panden på Callum McCowatt, og selvom han kom godt op til bolden, fik han desværre sendt den over mål. 

Generelt var det faktisk et FC Helsingør-hold, som ikke var bange for at styre kampen. Det kom igen til udtryk ved Callum McCowatt, da han snød en håndfuld spillere i Sønderjyske-feltet med en skudfinte.  Han blev dog stoppet af en solid glidende tackling, inden han fik skudt mod mål. 

Ved det 26. minut var det så lige ved at gå galt for FC Helsingør. Efter en flot aktion på højresiden af Helsingørfeltet, fik en kantspiller fra Sønderjylland vristet sig fri af Nicklas Mouritsen og satte kursen mod mål. Han følte sig dog skubbet i ryggen og kastede sig for at få dømt straffespark, men dagens dommer vinkede afværgende. Der skal mere til på det her niveau.

Efter 32 minutters spil skulle kampen så have stået 1-0 til hjemmeholdet. Endnu engang var FC Helsingør farlige på et hjørnespark, og en helt umarkeret Geertsen fik headet bolden hårdt mod mål. Hovedstøddet blev dog reddet på stregen.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, men ingen af holdene spillede sig for alvor til de helt store chancer. Det skulle da lige være efter 43 minutter, hvor FC Helsingør igen havde et godt forsøg efter et hjørnespark, men igen blev bolden overplaceret. Denne gang fra Frederik Helstrups pande. 

Og tættere på kom holdene ikke i første halvleg. De gik derfor til pause ved stillingen 0-0. 

Det blev også en taktisk præget start på anden halvleg, hvor holdene igen så hinanden an. Men efter lidt mere end 10 minutter kom der endelig mål og endda til FC Helsingør, da et hårdt indlæg fra Oliver Klitten fandt Liam Jordan, der på akrobatisk vis fik løftet bolden op i luften og afsluttet på flot manér. Et teknisk rigtig flot mål.  

Dommeren havde dårligt fløjtet kampen i gang igen, før Sønderjyske var ved at udligne, men skuddet blev aldrig rigtig farligt.

Få minutter senere kunne FC Helsingør så have lukket og slukket kampen. Med et præcist indlæg fra Nicklas Mouritsen fik Alexander lyng poten på bolden, men også sendt den lige forbi stolpen. Øv, det havde været et skønt mål. 

Ganske kort tid efter fik Sønderjyske deres helt store mulighed for at gøre det til 1-1, men overliggeren reddede FC Helsingør. Efterfølgende havde udeholdet flere gode forsøg, der dog ikke førte til mål. 

efter 74 minutter kom så kampens mest opsigtvækkende udskiftninger, da linjedommeren simpelthen pådrog sig en baglårsskade. Derfor byttede han plads med fjerdedommeren i en seance, der endte med at tage fem minutter. Det gav holdene god mulighed for at justere på taktikken til de sidste 15 minutter af kampen. 

Sønderjyske indledte derfor den sidste periode med et gedigent pres på FC Helsingør og havde flere gode skudforsøg. Men de fik ikke scoret inden de 90 minutter var gået.

Efter 92 minutter fik FC Helsingør endelig mulighed for at svare igen. Det skete på en enkeltmandspræstation fra Oliver Drost, der nærmest drev bolden fra det ene til det andet målfelt og løb fra alt og alle. I afslutningsøjeblikket fik han dog et hårdt skulderskub, og derfor gik skuddet i sidenettet. 

med ni minutters overtid var der spænding til det sidste, og FC Helsingør var gode til at gøre minutterne ekstra lange og spændende. Men da der var gået mere end 100 minutter tog dommeren endelig fløjten i munden for sidste gang. 

Kampen endte 1-0 til FC Helsingør. 

Mens alle rivaler har snublet i denne slutrunde, har FC Helsingør med sejren nu kun tre point op til Sønderjyske på fjerdepladsen.