Skip to main content

Aftenens pokalopgør mod Lyngby BK blev fløjtet i gang med et par minutters forsinkelse grundet en kort fejring af cheftræner Morten Eskesen og assistenttræner Mikkel Thygesen. De stod i aften i spidsen for FC Helsingør for 100. gang begge to. Tillykke til dem.

FC Helsingør kom bedst ud af starthullerne og angriberen Oliver Drost skulle kun bruge få minutters spil, før han fandt sig helt fri på vej mod Lyngby keeperens mål. Desværre blev vinklen lidt for spids og bolden blev blokeret.

Efterfølgende var det Lyngby der pressede på og var farlige ved flere situationer, men det blev ved blokeringer og et enkelt skud snært forbi stolpen inden dommeren fløjtede til vandpause efter små 23 minutters spil.

Resten af 1. halvleg bød ikke på større chancer udover et enkelt godt præcist slået indlæg fra Mikkel Knudsen, men der var desværre ingen til at møde bolden i det lille felt.

Nicolai Geertsen, som spillede en stærk kamp nede i Helsingørs bagkæde, inkasserede kampens tredje gule kort, inden dommeren fløjtede til pause.

Efter pausen var det klart FC Helsingør der kom bedst ud fra omklædningsrummet. Callum McCowatt skulle blot bruge 2 minutter før bolden lå nede i nettet hos Lyngby og stillingen var dermed 1-0.

Derefter begyndte FC Helsingør at sætte sig på kampen. Gode aktioner på toppen af Oliver Drost var med til at holde bolden på Helsingørs fødder og samtidig valgte målmand – og man of the match – Sayouba Mandé for alvor at træde i karakter for de lyseblå. Flere gode redninger blev i det 61. minut krydret med en fantastisk redning på en 100 procents chance hvor Lyngbys angriber bliver stukket helt fri inde i feltet. Men Mandé holdt Helsingør på 1-0

Kort efter bliver Lyngby tildelt et frispark på kanten af feltet, men skuddet går i muren og rammer Callum McCowatt direkte i ansigtet og han må modtage behandling på banen.

Få minutter efter blev han erstattet af debutanten Sterling Yatéké.

Efter en god arbejdsindsats blev Oliver Drost også skiftet ud til fordel for brandvarme Alexander Lyng. Dette skulle igen vise sig at være en klog beslutning fra trænerbænken.

5 minutter skulle Lyng bruge før han stærkt får erobret bolden oppe ved Lyngbys felt, han tager et træk indad og sender så bolden stensikkert i nettet for tredje kamp i streg til stillingen 2-0.

I kampens afslutning falder tempoet. Dog bliver Alexander Lyng nedlagt, men fordelsreglen får lov at tælle hvilket sender Sterling Yatéké alene afsted mod modstandernes mål.

Desværre overplacerer han skuddet fuldstændigt og det ender med et målspark.

Lyngby noterer sig samtidig for kampens femte og sidste advarsel.