Skip to main content

Spillerne er tilbage

Efter en måneds pause er spillerne og trænerstaben i dag vendt tilbage til træningsbanen i Helsingør.

Der var højt humør blandt spillerne og der blev samtidig budt velkommen til nye ansigter – både på og uden for banen.

Den nyindkøbte angriber Valdemar Schousboe havde første arbejdsdag sammen med resten af truppen og efter spillerne havde været i gennem deres målinger, kunne de snøre støvlerne og løbe på banen for første gang i det nye år.

 

Morten Eskesen 

Vi hev cheftræner Morten Eskesen til side for at sætte lidt ord på opstarten og de kommende træningskampe FC Helsingør står overfor inden sæsonen genoptages.

Først og fremmest skulle der selvfølgelig tjekkes op på, hvordan holdet og spillerne ser ud efter en god måneds pause –

”Ja, nu laver vi bip-test i morgen, så vi kan se deres fysiske form der. Men vi har været nede og måle muskelmasse og fedtprocent, og det ser fint ud. Og så har vi haft en rigtig god times træning, for at komme stille og roligt i gang. Og så i morgen laver vi den her bip-test, som de fleste klubber laver, og ser hvordan deres fysiske formåen er, og så bygger vi på derfra”

Der er allerede blevet tilføjet lidt til truppen her i pausen, og vi står nu med en ekstra angriber på holdkortet. Det er selvfølgelig tidligt, men hvad er dine tanker om nyankomne Valdemar, og hvilke overvejelser ligger bag at få hentet ham til klubben?

”Vi havde en god snak med Valdemar her i sommers, i forhold til at få ham tilknyttet allerede der. Det lykkedes ikke. Så vi har fulgt ham i efteråret, hvor han har gjort det rigtig godt. Han har scoret mange mål, er meget arbejdsom og er dygtig til at komme i feltet. Nu lykkedes det så, og Janus har lavet et godt stykke arbejde med at få ham til klubben, så det er vi rigtig glade for. Det er en spiller, vi har fuldt i lang tid og jeg tror, han bliver rigtig god for os i forhold til at komme i top-6, som er vores overordnede mål. Han har masser af energi, masser af lyst og en masse sult i forhold til at få sine ambitioner opfyldt. Og så har han en ærgerrighed. Når vi henter en spillere så er det typisk folk, som er ærgerrige og sultne og det er han en prototype på.

Han hjalp jo FC Roskilde op fra 3. division med 28 mål. Er det noget vi håber han tager med hertil?

” Ja, vi har sammenlignet lidt med Tonni Adamsen, som også var en af profilerne i 2. division og det er Valdemar også. Og det med at lave mål er jo noget som alle klubber godt kan lide. Der vil være en tilvænningsperiode for Valdemar i forhold til, at han ikke bliver overbelastet. Vi træner jo med høj intensitet og træner noget mere. Også det her med at få relationer til holdkammeraterne. Hvad gør de, når de har bolden? Og holdkammeraterne skal samtidig finde ud af, hvor han løber hen, når han bevæger sig i feltet. Når det kommer på plads, så tror jeg, han bliver rigtig god for os.”

Lige nu er der lidt over 20 mand i truppen og transfervinduet er som sagt i fuld gang. Ser du gerne truppen bliver udvidet og hvilke positioner ser du selv vi har brug for at forstærke os på?

”Det er rigtigt, vi kørte med kun 18 markspillere. Og fordi der må sidde 18 markspillere på bænken hver gang, så var alle også udtaget hver gang. Det gør, at der er enormt meget tilfredshed i truppen. Der er ikke ret meget skuffelse, når alle er med hver gang. Omvendt når vi så har skader, er vi rigtig sårbare. Nu har vi en rigtig dygtig fysioterapeut i Michael, som styrer det. Og sundhedsstaben generelt har gjort, at vi havde få skader i efteråret. Men hvis ikke vi får en bredere trup, så er vi bare sårbare. Jeg synes, vi har en rigtig stærk trup, og vi behøver nødvendigvis ikke at få flere spillere. Men omvendt vil man som træner selvfølgelig altid gerne have, at man får nogle endnu dygtigere spillere, så vi alle sammen kan få udfyldt vores ambitioner om at komme i top-6 og så se, hvad der sker. Vi kører lige på grænsen, for har vi 4-5 skader som mange trupper ofte har, så er vi rigtig sårbare, og så er det svært at vinde fodboldkampe. Men som det ser ud lige nu, hvor vi har trænet for første gang i dag, og vi har nul skader, og vi har fået Valdemar, så ser det jo bedre ud end i efteråret – så jeg er fortrøstningsfuld.”

Udover, at transfervinduet er åbent, så har vi den næste måneds tid en del træningskampe på programmet. Vi skal bl.a. forbi FC Nordsjælland, som holder til i Superligaen. Så har vi denne kamp mod Helsingborg som vi kalder Øresundspokalen. Er der nogle af disse træningskampe, du vægter højere end andre, eller er det alt sammen udelukkende forberedelse til opstart på sæsonen?

”Jo tættere vi kommer på turneringen, jo mere vægter vi dem. Men nu starter vi med, at alle får 45 minutter på lørdag mod Nordsjælland og så bygger vi på derfra. Men kampen mod Helsingborg, der stiller vi de stærkeste og som du siger, så er det en kamp om Øresundspokalen. Vi har spillet mod dem de sidste par år og der er rigtig mange fans, fra Helsingborg også, som laver en vanvittig stemningen. Så det er en kamp, som vægtes allermest af de træningskampe vi har, men så handler det om at få brugt kampene og komme i god form. Vi bygger stille og roligt på, så de ikke bliver overbelastet, og så står vi helt skarpt til første hjemmekamp mod HB Køge.”