Skip to main content

I FC Helsingør har vi en plan om at blive et nyt stærkt udviklingshus i fodbold Danmark, hvor vejen er banet for vores talenter med et særligt potentiale og et dedikeret arbejde, for at komme på vores førstehold. Samt et sted der giver børn og unge mennesker gode muligheder for at nå deres drømme og ambitioner, både på- og udenfor banen.

Som et vigtigt punkt i denne plan har vi ved denne sæsonstart som bekendt foretaget en intern strukturændring, hvor vi har skubbet vores U19 hold og vores førstehold meget tæt sammen. Så der nu bliver delt trænerressourcer på tværs af de to hold og flere U19 spillere træner oftere med førsteholdet, samt deltager i førsteholdets kampe.

Et nyt tiltag i planen er fællestræning, hvor de yngste førsteholdsspillere og udvalgte U19 spillere, træner sammen i hele træningspas. Dette skal øge kendskabet U19- og førsteholdsspillerne imellem, samt give U19 spillerne et vigtigt indblik i det at være ung spiller i førsteholdstruppen. Hvor førsteholdets spillere giver vigtige input tilbage til U19 spillerne og skal tjene som gode eksempler og som motivation for U19 spillerne i deres daglige arbejde. Førsteholdets træningsstab deltager også i fællestræningen, sammen med U19 trænerstaben, og meningen er det skal give førsteholdstrænerne et endnu bedre kendskab til vores unge spillere der er på vej op igennem vores system.

Til denne træning havde vi valgt at tage en lille håndfuld U17 spillere med også. Spillere som igennem godt og dedikeret arbejde og indsatser over en længere periode, har vist en opadgående udviklingskurve og derfor fik denne mulighed.

Der vil komme flere gange med denne fællestræning, som vi har valgt at kalde U23 træning.