Skip to main content


Foto: Martin Nesheim.

En æra i FC Helsingørs historie er forbi. Under Finn Moseholms formandskab tog klubben turen fra Danmarksserien til Superliga og har siden da været et par gange i 2. division. Gennem 15 år med skiftende ejere fra ind- og udland, var den tidligere politibetjent det solide anker, som trods mange odds holdt klubben flydende og altid på ret kurs. Med nye investorer på vej ind i klubben, har foreningskoryfæet valgt at andre kræfter skal træde til.
Bestyrelsesformand Finn Moseholm trådte tilbage på generalforsamlingen i FC Helsingør A/S den 3. juli 2024. I løbet af de sidste 15 år har Finn Moseholm bestridt formandsposten i henholdsvis Elite 3000 fodbold, Foreningen FC Helsingør og FC Helsingør A/S.
Da Finn Moseholm tiltrådte i 2008, lå klubben i midten af Danmarksserien og spillede sine hjemmekampe på det gamle Helsingør Stadion. Det var også her, at klubben ni år senere sensationelt spillede sig i superligaen for kort tid efter at slå tilskuerrekorden på det gamle stadion med 5.300 tilskuere mod FC København. Finn Moseholm udtaler:
”Jeg er stolt af, hvor langt vi har rykket FC Helsingør de sidste 15 år. Selvfølgelig var det stort at være i superligaen, men det glæder mig lige så meget, at vi har fået etableret et fantastisk akademi, hvor mange unge mennesker i Helsingør Kommune har mulighed for at bedrive deres fodbold lokalt”
Det er derfor også med stort vemod, at beslutningen om at træde tilbage som bestyrelsesformand er truffet. På godt og ondt har klubben fyldt meget i Finn Moseholms liv, og der har også været hektiske perioder med store udfordringer. Fodboldverden er sjældent forudsigelig. Finn Moseholm fortsætter:
”Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en stor udfordring at være bestyrelsesformand i en fodboldverden, hvor intet kører efter en forudsigelig lineær plan, og hvor der hver gang vi drejer om et nyt hjørne på rejsen, opstår nye udfordringer. Det er mange frivillige timer, der er blevet brugt på fodbolden, men det har været et privilegie at arbejde med denne fantastiske fodboldklub i genne de seneste 15 år. Jeg har haft mange uforglemmelige øjeblikke sammen med et utal af gode mennesker. Vi har haft sejre på banen såvel som nederlag, men at opleve de ansatte og fansenes dedikation gennem op- og nedture har været fantastisk”.

Den afgående formand lægger ikke skjul på, at han helst ville have afleveret klubben i en højere rangerende liga en 2. division. Sådan blev realiteterne bare ikke:
”Jeg har tænkt længe og grundigt før jeg traf den her beslutning. Som klub har vi været igennem et meget turbulent år. Nu skal ledelsen i FC Helsingør i gang med at udarbejde en ny moderne strategi med fokus på at skabe en klub med både positive sportslige og økonomiske resultater. Da jeg traf beslutningen, havde jeg da håbet på at kunne aflevere FC Helsingør i Nordic Bet Ligaen til den nye formand. Det lykkes ikke, men jeg er sikker på, at FC Helsingør snart vender tilbage.”
Direktør Bo Bay Hougaard udtaler om samarbejdet med formanden:
”Jeg kan ikke takke Finn Moseholm nok for hans fantastiske arbejde og de store resultater og fremskridt, der er opnået under hans formandskab. Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med Finn. Alt hvad han foretager sig, bliver gennemført med professionalisme, integritet og ordentlighed. Finn er et foreningsmenneske af den anden verden, som aldrig lader sig slå ud og som altid sætter klubben over sig selv.”
På spørgsmålet om, hvad Finn Moseholm skal foretage sig som alumne i klubben, svarer han:
”I kommer helt sikkert til at se mig på lægterne. Det lyseblå blod vil altid løbe i årene. Mit engagement i DBU kommer også til at fortsætte, men først efter sommerferien vil jeg tage stilling til, om og hvordan jeg kommer til at bruge kræfterne lokalt i foreningsregi”.
For yderligere oplysninger kontakt direktør Bo Bay Hougaard: bbh@fchelsingor.dk, mobil 26 12 20 40