Skip to main content
Sæsonen 2018/19

Amerikansk investorgruppe på plads i FC Helsingørs ledelse.

By 29/03/2019januar 24th, 2022No Comments

En amerikansk investeringsgruppe med amerikaneren Jordan Gardner i spidsen har købt 51% af aktiemajoriteten i FC Helsingør.

Investeringen er faldet på plads efter lange, seje forhandlinger, hvor parterne har haft god tid til at lære hinanden indgående.

Det er ambitionen, at FC Helsingør skal være fast blandt de 15 bedste klubber i Danmark, og skal have fokus på udvikling af talenter til videresalg, gerne til udlandet eller topklubber i Danmark. Der vil både være tale om danske talenter, især fra Helsingørs opland i Nordsjælland, krydret med de bedste talenter fra den amerikanske investorgruppes kontakter i USA.

Direktør Janus Kyhl er en glad mand, nu hvor salget er faldet på plads
– Det har været meget vigtigt for os, at vi stod fast på den lokale forankring. Vi har i snart en del år været kendt som en klub, der gav spilletid til unge danske fodboldtalenter, der måske var faldet lidt ”gennem sprækkerne” andre steder. Man kunne nævne spillere som Kasper Enghardt, Mads Aaquist, Vito Hammershøy-Mistrati og André Riel. Det skal vi blive ved med, samtidigt med, at vi i endnu højere grad end nu, skal have talenter op fra vores eget akademi som vi skal gøre til 1. divisions- og Superligaspillere.

At vi nu også får muligheden for at komme ind på et lidt uopdyrket territorie i USA, er jeg sikker på bliver en kæmpe gevinst for os. MLS er en stærk liga, men de er ikke så gode til at bruge deres egne, amerikanske talenter, og vi er sikre på, at der er nogle gode spillere derovre, som vi kan introducere til europæisk fodbold og få deres talent forløst.

For den amerikanske investorgruppe var det især FC Helsingørs gode stab og infrastruktur der var udslagsgivende, udtaler Jordan Gardner:
– Klubben har en stærk infrastruktur, en meget stærk sportslig ledelse, samt en dygtig administration, et nyt stadion lige om hjørnet, og et akademi der har rykket sig med stormskridt de senere år. Vi vil skabe et af Danmarks bedste ungdomsakademier, hvor en god blanding af unge danske spillere og de bedste amerikanske talenter fra vores samarbejdspartnere skal udvikles til dansk topfodbold, og på længere sigt udlandet. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet.

Jordan Gardner indtræder i første omgang som bestyrelsesformand for aktieselskabet FC Helsingør A/S, mens nuværende formand Finn Moseholm fortsætter som bestyrelsesformand på foreningssiden. Janus Kyhl fortsætter som administrerende direktør i FC Helsingør.

Fuld video fra pressemødet vil blive delt her på siden og på Facebook i løbet af eftermiddagen.