Skip to main content

I dag stod topholdet Vejle Boldklub for skud og FC Helsingør skulle prøve at revanchere 0-6 nederlaget fra sæsonåbningen. 

Og der skulle ikke gå mange minutter før FCH-angriberen Oliver Drost opsnappede en fejlaflevering og kunne løbe direkte mod mål. Desværre endte det med en lidt forkølet afslutning. 

Et par minutter efter trykkede Nicklas Mouritsen af udefra og vandt Helsingør et hjørnespark, som desværre efterfølgende blev blokeret ved forreste stolpe.

Der stod faktisk Helsingør på det meste de første 15 minutter, med fint kombinationsspil og et højt pres. Dette resulterede i flere hjørnespark og frispark med mulighed for indlæg. Desværre manglede den sidste kynisme inde i vejlefeltet. 

Dernæst faldt kadencen lidt for begge hold inden det var Vejle der for alvor begyndte at bide fra sig. Et par stikninger ned bag FCH-forsvaret skabte problemer og usikkerhed, men Sayouba Mandé fik alligevel afværget begge situationer. 

Mod første halvlegs afslutning kom Vejle endnu tættere på Helsingørs mål, og bolden endte desværre også inde bag Mandé, efter en Vejle-kant kom fri ude i venstresiden og sendte et fladt indlæg skråt tilbage i feltet hvor Vejles Mouhamadou Drammeh satte en hård inderside på. 

Ingen chance for Mandé og dermed 1-0 til Vejle. 

Stillingen holdt til pausen.

Efter en snak i omklædningsrummet kom begge hold aggressivt ud til anden halvleg og der skulle ikke spilles mere end 5 minutter, før vi havde haft chancer i begge ender. Dog uden scoringer. 

Efter en lille times spil begyndte Vejle at sætte sig lidt mere på kampen og Helsingørs koncentration glippede i momenter. Derfor blev Kasper Enghardt og Oliver Drost erstattet af Jacob Schoop og Sterling Yatéké. 

Dette skulle vise sig at være en god idé fra træner Morten Eskesen, fordi der skulle ikke gå mere end 5 minutter før Helsingør fik kæmpet sig frem til en afslutning. Desværre blev den blokeret i fint samarbejde mellem vejlekeeperen og stolpen. FCH vinder et hjørnespark, men desværre blev det ikke rigtig farligt. 

Kort efter kommer Sterling først på en høj bold, som snittes videre til lynhurtige Liam Jordan, der sætter i løb direkte mod vejlemålet. Han bliver nedlagt og trods appeller for straffe beholder dommeren fløjten i hånden. – Fortsat 1-0

I det 73. minut får vejle tildelt sig et frispark fra omkring 30 meter, men afslutningen suser en meters penge over Mandés mål.

Med et lille kvarter tilbage foretager FC Helsingør yderligere to udskiftninger. Denne gang er det Alexander Lyng og Mathias Brems der erstatter Callum McCowatt og Liam Jordan. 

Efter 81 minutter slipper to vejlespillere fri mod tre FCH forsvarer og bolden ender da også i kassen, men linjevogteren står med flaget hejst og FC Helsingør slipper derfor med skrækken. – Fortsat 1-0

Med 5 minutter tilbage af den ordinære spilletid går Mikkel Knudsen ud til fordel for en frisk Oliver Klitten. 

Selvom det var Vejle, som pressede på til allersidst, så kom Alexander Lyng alligevel fri på kanten af feltet og fik sendt en afslutning afsted. Desværre en afbrænder og han slog sig samtidig ved hovedet og måtte modtage behandling. Heldigvis ingen alvorlig skade. 

Efter 5 minutters overtid fløjter dommeren af og FC Helsingørs drenge må – selvom de fortjente uafgjort – tage turen hjem med et knebent nederlag på 1-0.