Skip to main content

FC Helsingør tog her til aften den lange tur til Haderslev i Sønderjylland, for at møde Sønderjyske i NordicBet Ligaens 5. runde. Sønderjyske har indledt NordicBet Ligaen med 4 sejre i 4 kampe og med en målscore på 13-3. Så der var på forhånd lagt op til en hård kamp mod rækkens nr. 1 og samtidig på en svær udebane.

Fra kampens start forsøger Sønderjyske at sætte sig på spillet og er også mest i boldbesiddelse. I den indledende fase trykker Sønderjyske drengene fra FC Helsingør tilbage på banen, men gæsterne modstår presset. Det bliver til et par hjørnespark til Sønderjyske, dog uden det bliver rigtig farligt. I stedet er det netop efter et hjørnespark, at FC Helsingør fanger Sønderjyske i en omstilling. Bolden brydes på egen banehalvdel og Liam Jordan driver bolden en 60-70 meter frem og holder farten ned mod Sønderjyske målet. Ingen går til ham og derfor sparker Liam Jordan selv hårdt og fladt langs jorden og bolden suser ind tæt op af den nærmeste stolpe. 0-1 efter 10 minutters spil. FC Helsingør fortsætter med fint kombinationsspil og i det 18. minut, sendes Mathias Brems afsted på venstrekanten. Brems slår indlægget fladt og præcist til det bagerste område i feltet, hvor Alexander Lyng dukker op og smider sig ned for at sende bolden i nettet til 0-2. Efter 0-2 målet forsøger Sønderjyske igen at lægge tryk på FC Helsingør, men gæsterne modstår fint. Efter 33 minutters spil sender Frederik Helstrup en lang bold mod Sønderjyskes forsvar. Callum McCowatt forlænger med hovedet til Liam Jordan, som tager et smart træk ind i feltet. Han har mulighed for at sparke selv, men vælger meget uselvisk at finde en helt fri Alexander Lyng på tværs i feltet. Lyng glider ind i bolden og kan sende bolden sikkert i mål til 0-3. I de resterende minutter af 1. halvleg kommer Sønderjyske til et par fine chancer, bl.a. på et skud snert forbi mål. Vi går til pausen med stillingen 0-3.

Fra 2. halvlegs start kommer Sønderjyske stormende mod FC Helsingør målet, men helsingoranerne modstår fint presset. I stedet slår FC Helsingør til i den anden ende efter et frispark. Frederik Juul går til bolden og sender et millimeter præcist indlæg ind i feltet, hvor Mikkel Knudsen stiger til vejrs og header flot bolden i mål via overliggeren. 0-4 efter 48. minutters spil. FC Helsingør sidder i denne fase fuldstændig på kampen og spiller sprudlende og underholdende fodbold. Liam Jordan modtager bolden næsten ved baglinjen og spiller smart med hælen bolden skråt bagud, hvor Callum McCowatt sparker mod det lange hjørne. Men desværre overplacerer han skuddet, som går lige forbi fjerneste stolpe. Kort tid efter tager Liam Jordan chancen med et skud fra kanten af feltet. Bolden hamrer mod overliggeren og ryger til målspark. Herefter sætter kampen sig og det bliver ikke til de store chancer i denne periode af kampen. Næste chance tilfalder Sønderjyske, da et indlæg i det 78. minut heades på overliggeren. Et par minutter senere opstår der klumpspil i FC Helsingørs straffesparksfelt og bolden havner lidt tilfældigt hos Sønderjyskes Marc Dal Hende. Han får dog ikke ordentligt træf på bolden og målmand Mandé i FC Helsingør målet kan sikkert redde bolden. De resterende 10 minutter af kampen har FC Helsingør fuld kontrol over. Sønderjyske får lov at løbe mens FC Helsingør lader bolden gøre arbejdet. Kampen slutter med en sikker 0-4 sejr og tager alle 3 point med hjem til Helsingør.

Næste kamp er på hjemmebane og det er allerede på fredag den 19. august kl. 19.00. Helsingør Stadion danner rammen om NordicBet Ligaens 6. runde, hvor FC Helsingør møder Fremad Amager.

Fotos: Svend Anker Iversen