Skip to main content

FC Helsingør tog her til aften mod FC Fredericia i NordicBet Ligaens 28. spillerunde.

FC Helsingør kommer fra start buldrende afsted og lægger et højt tryk på FC Fredericia. Til gengæld er FC Fredericia farlige et par gange på deres omstillingsspil, hvor især Kristian Kirkegaard kunne have gjort ondt på FC Helsingør, da der bliver kombineret fint i venstre side. Kirkegaard kommer alene med FC Helsingør målmand Sebastian Mielitz, men vinklen bliver for spids og Mielitz redder forsøget.

Efter en lille halv time, modtager Tonni Adamsen bolden efter et indkast i FC Fredericia feltets venstre side. Tonni hamrer fra en spids vinkel bolden på nærmeste stolpe, hvorefter den ryger i spil igen. Kort før pausefløjtet kommer det forløsende mål så. Philip Rejnhold sender en aflevering afsted langs jorden, som en Fredericia forsvarer ikke får clearet og bolden havner for fødderne af Daniel Norouzi. Han vender sig hurtigt og sætter med venstrefoden en inderside på og sender bolden i en blød bue over i modsatte målhjørne. 1-0 til FC Helsingør og den stilling går vi til pause med.

Ved 2. halvlegs start bølger spillet lidt frem og tilbage. Begge hold har et par fine langskudsforsøg fra distancen. Efter 50 minutters spil må Philip Rejnhold gå ud efter et langskud og ind kommer i stedet Mikkel Knudsen. Minuttet efter havner bolden lidt tilfældigt hos Fredericia spiller Oliver Olsen, som trykker af med højrebenet og bolden går i mål til stillingen 1-1. efter udligningen er der ikke rigtig nogen af holdene, som får overtaget. Det bliver til et par enkelte forsøg fra begge hold, dog uden at det bliver helt farligt. Til gengæld bliver det rigtig farligt i det 58. minut, hvor Nicolai Geertsen på akrobatisk vis sender et saksespark mod Fredericia målet på en hovedstødsaflevering fra Daniel Norouzi.

Fredericia målmanden redder på imponerende vis og får bolden afværget via stolpen. Herefter kommer der flere chancer til FC Helsingør, bl.a. langskud fra Callum McCowatt og et flot hovedstød fra Tonni Adamsen. Begge forsøg reddes på fremragende vis af Fredericia målmanden. Efter en lille time skifter FC Helsingør Oliver Kjærgaard og Oliver Drost ind i stedet for Callum McCowatt og Kristoffer Munksgaard. Det er med til at lægge et større tryk på FC Fredericia forsvaret. I det 66. minut går den ikke længere for FC Fredericia. Et indlæg i feltet tæmmes fint af Tonni Adamsen og han hamrer bolden mod mål. Igen disker Fredericia målmanden op med en flot redning, men riposten havner hos Eli Just, som sender bolden i mål til 2-1 til FC Helsingør.

Efter føringsmålet er det som om FC Fredericia overtager spilstyringen og får etableret et pres mod FC Helsingør målet. I det 82. minut foretager FC Helsingør en dobbelt udskiftning og ud går Tonni Adamsen og Eli Just og ind kommer Alexander Lyng og Nicolaj Hansen. FC Fredericia fortsætter med at lægge tryk, men det bliver ikke til de helt store chancer og dermed ender kampen med en 2-1 sejr til FC Helsingør.

FC Helsingør indtager nu 2. pladsen i NordicBet Ligaen, kun overgået af AC Horsens, som har 2 point flere end FC Helsingør.

Netop AC Horsens er FC Helsingørs næste modstander, når de to tophold mødes i Horsens på fredag den 13. maj kl. 19.00 på CASA Arena i Horsens.

Fotos: Claus Birch