Skip to main content

Lørdag skulle FC Helsingør en tur sydpå for at jagte vigtige point mod tabellens bundprop Nykøbing FC.

Det var uden Liam Jordan og Frederik Helstrup, som sad ude med henholdsvis skade og sygdom.
Dette gav plads i start elleveren til Nicolai Geertsen i bagkæden og karrierens første start for Frederik Karlsen i den blåstribede trøje.
Og allerede efter to minutters spil var han på spil ude på højre kanten, men afslutningen gik i sidenettet.

FC Helsingør kom godt for start og havde også et lille overtag de første 10 minutter. Dog ikke farligere end Karlsens første afslutning og et indlæg, som Geertsen ikke fik hovedet ordenligt på.

Efter 12 minutters spil brød Nykøbing igennem på Helsingørs højre side efter en misset clearing, og kom til en afslutning på kanten af feltet. Heldigvis mangler præcisionen og afslutningen går også i sidenettet.

Få minutter senere er det igen Frederik Karlsen, som finder plads og får lagt bolden videre til anfører Daniel Norouzi, som prøver lykken og dermed tvinger målmanden ud i en redning, som resulterer i et hjørnespark.

Efter 17 minutters spil får Nykøbing igen brudt igennem på højre siden og denne gang med masser af plads ned mod Helsingørmålet. Et par hurtige træk og en bold på tværs af feltet betød at modstanderne nu kunne spille bolden nemt forbi en chanceløs Sayouba Mandé.
1-0 til Nykøbing FC

Efter 25 minutters spil kunne begge hold ikke rigtig finde ro på bolden og en hård duel ender med kampens første advarsel til anfører Daniel Norouzi.

Nykøbing FC foretog kampens første udskiftning efter blot 32 minutters spil. Flere af Nykøbings spillere havde på dette tidspunkt været en tur i græsset og dette må unægtelig være på bekostning af en mindre skade.

Med 10 til pause kom FC Helsingør til en stor chance ved Norouzi, som desværre blev forstyrret i afslutningsøjeblikket og bolden gik derfor over mål.
De gode takter fortsatte for Helsingør, hvor Callum McCowatt viste gode driblinger og gennem midtbanen fik holdet flere gange lagt et pres ned mod Nykøbingmålet. Desværre uden at få kapitaliseret på chancerne.

Med et enkelt minut tilbage til pause, fik Nykøbing erobret bolden og sat gang i en omstilling grundet Helsingørs høje pres. Oliver Drost fik det dog hurtigt stoppet og trak samtidig kampens anden advarsel. I første halvlegs overtid viser dommeren igen det gule kort – Denne gang i Nykøbings retning.

Pausestilling 1-0

Til anden halvlegs start var Frederik Karlsen skiftet ud med Mikkel Knudsen, som dermed skubbede Oliver Klitten op på kanten i stedet.

5 minutter inde i anden halvleg finder Kasper Enghardt plads og driver bolden godt frem, men et boldtab betyder at Nykøbing hurtigt kan slå kontra. Med kun Geertsen tilbage som eneste mand, er scoringsmuligheden oplagt, men Mandé holder sidste skanse og fik stoppet afslutningen med en stærk fodparade.

Nykøbing forblev farlige og kort tid efter fik de spillet sig fri til en stor mulighed direkte foran mål, men afslutningen manglede kvalitet og bolden sad denne gang lige i hænderne på Mandé.
Det holdt dog ikke ved og efter en times spil fandt en Nykøbingspiller plads til en velplaceret cutback aflevering, som endte med et resolut spark direkte i nettet.
2-0 til Nykøbing.

Ændringer skulle der til og FC Helsingør skiftede efterfølgende Sterling Yateke ind sammen med Valdemar Schousboe, som dermed også fik sin officielle debut. Ud gik Callum McCowatt og Oliver Klitten.
Nykøbing blev ved med at lægge pres på og lagde flere bolde dybt ned bag Helsingørs forsvarskæde. Dog uden ændringer på resultattavlen.

Flere ændringer var nødvendigt og efter 67 minutter blev Jacob Schoop erstattet af Daniel Haarbo inde på midtbanen, som også spillede første officielle kamp for FC Helsingør.

Nykøbing havde det største overtag i anden halvleg, men Helsingør viste dog stadig gode momenter og med omkring 10 minutter igen fik indskiftede Valdemar Schousboe gjort sig selv fri i feltet, men afslutningen manglede den sidste kvalitet.

Et sidste forsøg på at gøre en forskel betød at Alexander Lyng blev erstattet af Mathias Brems.

Mod kampens afslutning begyndte Helsingør at få overtaget tilbage og jagtede en reducering med næb og klør, men trods flere gode afslutningsmuligheder udeblev målet.
Det gjorde det til gengæld ikke for Nykøbing FC, som lukkede og slukkede kampen i sidste minut med endnu en scoring i en overtalssituation.

Altså må FC Helsingørs gutter tage den lange tur hjem med et 3-0 nederlag i rygsækken.
Dette betyder samtidig at kampen om de vigtige top-6 placeringer er vidtåben og lokalbraget mod Hillerød Fodbold på Helsingør Stadion kan blive altafgørende.

Denne kamp spilles fredag D. 3/3 klokken 19:00