Skip to main content

Onsdag aften tog FC Helsingør imod Lyngby BK på hjemmebanen Helsingør Stadion. Der var vigtige point på spil i jagten på oprykning til Superligaen. Lokalopgøret mellem de 2 klubber trækker som regel mange tilskuere til stadion og denne onsdag var ingen undtagelse. Hele 2923 tilskuere var mødt frem på Helsingør Stadion og begge holds fans skabte en fin stemning og kulisse for spillerne.

Efter blot 2 minutters spil kommer den første scoring, da FC Helsingør mister bolden på midten af banen. Bolden spilles ud til Casper Jørgensen i højre side og han sender et fladt indlæg skråt tilbage i feltet, hvor Rasmus Thellufsen dukker op og sætter med en inderside bolden langs jorden i modsatte side af målet. Chokstart af Lyngby og 0-1 efter kun 2 minutters spil.

Efter scoringen forsøger FC Helsingør sig med et højt pres. Det lykkes at erobre mange bolde, dog uden det bliver rigtig farligt foran Lyngby målet. FC Helsingør er mest boldbesiddende og fortsætter det høje pres. Store chancer bliver det dog ikke til før i det 44. minut, hvor et hjørnespark afvises af Lyngby forsvaret. Bolden havner i højre side hos Frederik Juul, som sender et præcist indlæg ind i feltet og her stiger Nicolai Geertsen til vejrs og header bolden ned i venstre hjørne af målet og udligning til 1-1 kort før pausen. Vi går til pause med stillingen 1-1.

I 2. halvleg kommer Lyngby bedst ud og Emil Nielsen har en kæmpechance efter 50 minutter. Lyngby kombinerer fint i FC Helsingør feltet og pludselig står Emil Nielsen fuldstændig fri. Han sætter en inderside på, men målmand Sebastian Mielitz disker op med en fremragende redning. I det 66. minut går den så ikke længere. Et indlæg fra venstre side tæt ind under mål, bliver rettet af og Rasmus Thellufsen scorer for anden gang i kampen og bringer Lyngby i front med 1-2. Næste chance går til FC Helsingør, da Tonni Adamsen modtager bolden udenfor feltet i venstre side. Han tager et træk og lægger den til rette til venstrebenet. Skuddet tager overliggeren og går til målspark. I de sidste minutter rykkes Nicolai Geertsen frem i angrebet i håb om at lægge endnu mere tryk på Lyngby forsvaret. I det 89. minut sendes en lang bold afsted mod Lyngby feltet, hvor Nicolai Geertsen vinder hovedstødsduellen og lægger bolden til rette for indskiftede Kristoffer Munksgaard. Han tager et fint træk og får afsluttet mod mål, men Lyngby målmanden redder.

Kampen på Helsingør Stadion ender med en sejr til Lyngby BK på 1-2 og FC Helsingørs Superligadrømme lider et knæk.

Topkampens betydning fik tiltrukket rigtig mange tilskuere fra både FC Helsingør og Lyngby. Denne onsdag blev der sat stadionrekord med 2923 tilskuere, hvilket er det højest antal besøgende siden stadion blev taget i brug tilbage i august 2019.

Næste kamp er på udebane mod Hvidovre IF og kampen spilles på mandag den 23. maj kl. 19.00.