Skip to main content

I dag spillede FC Helsingør den første kamp i oprykningsspillet, da AC Horsens gæstede Helsingør Stadion. AC Horsens kom bedst fra start og allerede i det 2. minut fik gæsterne deres første chance.
Og hvilken en – et indlæg havner lige for fødderne af en Horsens spiller inde i det lille felt, men sparket går langt over mål.

Herefter kommer FC Helsingør mere i boldbesiddelse og får skabt nogle chancer. Daniel Norouzi har et fint spark udenfor feltet, som går snert forbi. Et par minutter senere driver Eli Just bolden frem og efter bandespil med Kristoffer Munksgaard, forsøger Eli Just sig med et skud. Sparket er svagt og målmanden kan nemt redde skuddet. Efter en halv times spil bliver en Horsens spiller sendt i dybden med en fin aflevering og han er helt fri. Målmand Sebastian Mielitz redder dog flot friløberen fra Horsens spilleren. Horsens tilspiller sig fortsat chancer og i sidste minut inden pausen bliver et indlæg flot headet mod mål.

Igen er Mielitz på plads og redder fint hovedstødet. Vi går til pausen med 0-0 på måltavlen.

2. halvleg indledes med en kæmpechance til FC Helsingør. Eli Just modtager bolden og er helt fri i feltet. Desværre sparker han lige på målmanden og fortsat 0-0.

Herefter bølger spillet frem og tilbage og ingen af holdene får rigtig overtaget. Efter en times spil, sker kampens højdepunkt, da en Horsens spiller sender en lang bold afsted. Målmand Sebastian Mielitz kommer ud af målet, hvor bolden tager et opspring og Horsens spilleren når lige akkurat at prikke til den, inden han ramler sammen med Mielitz.

Dommeren vælger at dømme straffespark og vise Mielitz det røde kort. Hård dom, da sammenstødet virker hændeligt og uden forsæt fra Mielitz. Hjalte Petersen kommer ind på mål, men kan intet stille op på straffesparket, som sendes sikkert ind til 0-1 føring til AC Horsens.

Til trods for, at FC Helsingør kun er 10 mand på banen, formår de fortsat at tilspille sig chancer. 20 minutter før tid, modtager Kasper Enghardt en bold i feltet og han sparker på mål, bolden rettes af og havner for fødderne af indskiftede Carl Lange, som sparker fladt i nærmeste hjørne. Desværre havner bolden i sidenettet, selvom mange troede den var i mål.

FC Helsingør satser nu og det betyder, at Horsens er farlige i omstillingerne. I det 76. minut får Nicklas Mouritzen ikke sparket bolden langt nok væk og en Horsens spiller kan samle op og sparke på mål. Skuddet går dog forbi mål.

Til sidst i kampen satser FC Helsingør og sender Nicolaj Gertsen frem i angrebet og sender lange bolde ned i Horsens feltet. Det er lige ved at give gevinst, da en lang bold bliver headet videre af Gertsen og lige ned foran Carl Lange. Lidt ude af balance, får Carl Lange afsluttet men bolden bliver sparket over mål. Til trods for der var 8 minutter i tillægstid, lykkedes det ikke FC Helsingør at tilspille sig flere chancer og derfor ender kampen med en 0-1 sejr til AC Horsens. I morgen spiller holdet en reserveholdskamp mod FC København på deres træningsbane kl. 12.30.

FC Helsingørs næste kamp er på udebane lørdag den 9. april kl. 15.00, hvor holdet skal en tur til Nykøbing FC.

Fotos: Claus Birch