Skip to main content

I går fredag tog FC Helsingør truppen en tur til Jylland, hvor AC Horsens var værter for NordicBet Ligaens 29. spillerunde. Det skulle vise sig at blive en ganske underholdende kamp med drama og en masse mål.

AC Horsens kommer bedst fra start og lægger tryk på FC Helsingør forsvaret fra første fløjt. Det bliver til et par chancer til bl.a.

A.K. Jacobsen og Opondo. Efter 18 minutters spil kommer FC Helsingør til deres første chance på en omstilling, hvor Tonni Adamsen ser Oliver Drost fri i højre side. Målmanden kommer ud mod Drost og han sender sikkert bolden mellem benene på målmanden og 0-1 til FC Helsingør.

Et par minutter senere i det 22. minut er AC Horsens farlige i den anden ende og efter indlæg fra Opondo, ender bolden i bagrummet i FC Helsingørs felt. Her står Magnus Jensen, som sætter en fin inderside på og sender bolden i mål uden chance for Sebastian Mielitz i FC Helsingør målet.

Udligningen sætter lidt mere gang i FC Helsingør, som overtager spilstyringen og efter 36 minutters spil driver Tonni Adamsen fint bolden frem. Han finder Oliver Drost i højre side og han tager et enkelt træk og sparker hårdt og fladt mod mål lige uden for feltet.

Målmanden når ikke ned til skuddet og bolden går i mål. 1-2 til FC Helsingør. I det sidste minut af 1. halvleg modtager A.K. Jacobseni bagrummet efter et indlæg. Han sparker første gang men rammer ikke bolden rent og Sebastian Mielitz kan nemt redde skuddet. Vi går til pause med stillingen 1-2.

Starten på 2. halvleg er lidt rodet, men efter nogle minutter sætter FC Helsingør sig på tingene. I det 53. minut sætter Tonni Adamsen i fart med 2 modspillere omkring sig. Med en fin stikning, sender han indskiftede Oliver Kjærgaard i dybden og helt alene med målmanden, sender han køligt bolden forbi målmanden og i nettet til stillingen 1-3.

Alle mål med assist fra FC Helsingørs Tonni Adamsen. AC Horsens forsøger sig med det sædvanlige tryk med mange høje bolde ned mod FC Helsingør feltet. I lang tid modstår FC Helsingør fint presset og det bliver aldrig rigtigt farligt. Det gør det til gengæld i det 72. minut, hvor AC Horsens kombinerer i højre side. Magnus Jensen spilles fri i feltet og han sender bolden på tværs til Aron Sigurdarsson, som tager et træk ind i banen og sender bolden højt op i modsatte hjørne. Reducering til 2-3 med ca. 20 minutter tilbage af kampen.

Efter reduceringen fortsætter AC Horsens deres lange bolde og tunge tryk mod FC Helsingør målet. Til gengæld er FC Helsingør, og i særdeleshed Tonni Adamsen, farlige i omstillingsspillet. Tonni Adamsen driver flere gange gæk med Horsens’ tunge forsvarsspillere og det bliver til enkelte chancer til bl.a. Kristoffer Munksgaard. I det 88. minut sendes endnu en lang bold ned mod FC Helsingør feltet, som i første omgang afvises. Bolden sendes ud i højre side til Santos, som sender et indlæg indover. Indlægget heades væk og ud for fødderne af Opondo, som sparker første gang. Inde foran mål står Casper Tengstedt godt placeret og retter skuddet af, så den går i mål til 3-3. Der sker ikke mere i kampen og en underholdende kamp på CASA Arena i Horsens ender derfor med 3-3.

Kampens betydning bevirkede, at det var en hårdt spillet kamp med hele 7 advarsler.

FC Helsingør tager i næste runde mod Lyngby BK på hjemmebane. Kampen bliver spillet på onsdag den 18. maj kl. 18.30 på Helsingør Stadion.

Foto: Andreas Birkebæk