Skip to main content

FC Helsingør sælger 18-årige Alexander Lyng til schweiziske Servette FC

Alexander brød igennem på førsteholdet i sæsonen 21/22, hvor han samtidig fik taget hul på målkontoen i den blåstribede trøje.
I den netop overståede sæson cementerede han sin plads blandt de bedste talenter i NordicBet Ligaen og allerede i vinterens transfervindue var der interesse efter den unge kantspiller.

Han blev dog i Helsingør og var medvirkende til, at klubben sikrede den vigtige top-6 placering og dermed en plads i oprykningsspillet.
På sæsonens sidste spilledag scorede Alexander sit sæsonmål nummer 10 og satte sig dermed på pladsen som FC Helsingør topscorer for sæsonen.

Også på ungdomslandsholdet har Alexander haft succes. Han var en del af truppen, som tilbage i marts var utroligt tæt på at spille sig med til EM. Desværre gik pladsen til favoritterne fra Spanien, som gik videre på reglen om målscore.

De flotte præstationer betyder nu, at Alexanders tid i FC Helsingør og Danmark er forbi.
Turen går til den bedste schweiziske liga, hvor sidste sæsons nummer to, Servette FC, venter på ham.

“Jeg vil gerne takke alle spillerne i klubben. Jeg er super taknemlig og de har givet mig rigtig meget. Uden dem til at spille mig god, stod jeg ikke her.
Jeg vil også sige tusinde tak til alle vores fans. Selvom de ikke altid er mange, så kan de mærkes! Især på udebaneture. Det betyder rigtig meget, at de tager med og er passionerede. Jeg glemmer aldrig en tur til Vendsyssel, hvor de bare stod i bar mave og gav den gas. Jeg håber selvfølgelig, de forsat vil støtte holdet og jeg er sikker på, drengene vil gøre det godt i næste sæson.”

Med salget af Alexander Lyng understreger direktør Bo Bay Hougaard at FC Helsingørs strategi om at ville være et udviklingshus for talentfulde spillere er realistisk.

“Lyng skal viderudvikle sig på et højere niveau og de bedste betingelser for dette finder han i udlandet. Den bedste schweiziske liga er på niveau med den danske Superliga, og derfor får han nu muligheden, for at prøve kræfter med nye udfordringer. Dette er en del af FC Helsingørs strategi. Vi vil være et udviklingshus, hvor vi arbejder benhårdt for at tilbyde vores unge talenter de bedste forudsætninger for at nå deres potientiale. Dette er samtidig en blåstempling af, at vores strategi kan løses. Vi er meget glade på Alexanders vegne og ønsker ham alt det bedste.”