Skip to main content

Nu er der sikret en akut løsning på FC Helsingørs økonomiske krise

Efter en nervepirrende uge med manglende udbetaling af løn og overhængende fare for tvangsnedrykning, er FC Helsingørs likviditet stabiliseret i en grad, så klubben er i stand til at udbetale løn. Lokale kræfter er trådt til for at redde klubbens økonomi.

I ellevte time kan spillere og stab i FC Helsingør ånde lettet op. En likviditetskrise betød, at der i mandags ikke var blevet udbetalt løn, men det er der nu rettet op på.

”Jeg har ikke ord for, hvor lettet jeg er”, siger ejer og direktør Bo Bay Hougaard om situationen. ”Det er ikke bare spillerne og staben, men hele kollektivet omkring klubben, som har været på pinebænken. Fans, akademiet, erhvervspartnere, kommunen. Der er så mange tandhjul i vores lokalsamfund, som risikerede at gå i stå”.

Men nu er det lykkedes klubben at mobilisere den nødvendige økonomiske indsprøjtning, der skal til for at redde klubben nu og her. Lønnen er sendt til udbetaling og risikoen for konkurs er ikke længere overhængende. At det skulle nå hertil, beklager Bo Bay Hougaard:

”At det sker på min vagt, er jeg naturligvis meget berørt over. Heldigvis har vi har en god dialog med spillerne og staben, som hele ugen har troet på, at bestyrelsen og jeg ville lykkes med en løsning. Deres opbakning er jeg dybt taknemmelig for. Det samme gælder for alle de partnere og fans, som på trods af forskrækkelsen har udtrykt deres støtte og hængt i”.

Mens krisen er afværget for nuværende, ligger der stadig et stort arbejde i ledelsen forude. Klubben har i længere tid haft samtaler med potentielle investorer og den indsats fortsætter. Ledelsen vil ligeledes i den kommende uge kontakte kreditorer og søge at finde løsninger på aktuelle udeståender.

”Vi er ikke i mål og det er indtil videre aftalt, at vi arbejder i et fortroligt rum. Professionel fodbold er et uhyre komplekst forretningsområde endda med en masse følelser involveret. Men nu er der igen arbejdsro til, at spillerne kan fokusere 100 % på deres opgave. Allerede på søndag bliver den at vinde over AC Horsens, der kommer på besøg. Jeg håber på mange tilskuere. Spillerne og staben fortjener fuld opbakning fra hele byen, så de kan komme videre oven på chokket”.

Også i klubbens bestyrelse er der stor lettelse. Ikke mindst på vegne af akademiet, forklarer bestyrelsesformand Finn Moseholm, at redningen har været afgørende:

”Akademiets U19-hold har netop spillet sig i landspokalfinalen. Flere af holdets unge talenter har hentet erfaring ved at træne sammen med førsteholdet. Sådan er ånden i klubben. Vi spiller ikke kun fodbold for de voksne professionelles skyld, men også for unge menneskers. Derfor skal investorer forstå elitesportens betydning for breddeidrætten og hvad det er, de køber ind i. Heldigvis findes den forståelse altså derude.”

Kampen mod AC Horsens bliver spillet på Helsingør Stadion søndag den 5. maj, kl. 14. Der vil være gratis adgang til børn og unge under 18 år. Fanbaren åbner kl. 16 med kåring af dagens spiller.

U19-holdet spiller landspokalfinale onsdag den 15. maj, kl. 18:30 mod FC Nordsjælland i Tingbjerg Idrætspark.