Skip to main content

FC Helsingør tog en stærk sejr i Esbjerg, men måtte arbejde for det, efter en første halvleg hvor hjemmeholdet bed fra sig i duellerne og fik udlignet en tidlig FCH-føring.

En lige første halvleg
Men der var spillet blot halvandet minut før FC Helsingør kom til første mulighed. Peter Buch Christiansen fik bolden i venstre side med ryggen med mål, tog et fikst træk og kom forbi sin oppasser og ind i feltet ved baglinjen. Herfra slog han den skråt bagud i feltet, hvor Oliver Kjærgaard lige præcis var så dækket op, at han ikke kunne komme ordentligt til afslutningen. Godt spil af Peter Buch.

Men tre minutter senere tog Buch sagen i egen hånd. Oliver Kjærgaard slog en smuk tværaflevering over EFBs forsvar, og både Nicklas Mouritsen og Peter Buch var pludselig meget fri med løb mod mål. Peter Buch Christiansen tog bolden ned, trak ind i feltet, og sendte bolden mod den fjerne stolpe, hvor den tog træværket og gik ind. Flot sat ind, lige uden for Jeppe Højbjerg i EFB-målets rækkevidde.
0-1 FC Helsingør

I det syvende minut kom Esbjerg så tilbage i kampen. En lang aflevering fandt Elias Sørensen, der var løbet på det helt rigtige tidspunkt. Sørensen udnyttede sin hurtighed til at trække fra FCH-forsvaret, og ventede køligt på at Kevin Stuhr lavede sit udfald. Kevin prøvede at komme ud og lukke vinklerne ned, men Sørensen trak forbi FCH-keeperen, og satte bolden i mål fra en spids vinkel.
1-1 Esbjerg FB

Kampen var meget livlig fra start, og allerede minuttet efter spillede FC Helsingør sig igen til en kæmpe chance. Liam Jordan lagde en forrygende dybdebold ind mellem venner og fjender i EFB-feltet. Det spillede Tonni Adamsen fri i et dybdeløb, men fra en spids vinkel skød Adamsen den desværre i sidenettet.

Derefter fulgte en periode, hvor begge hold lurede på at komme afsted i kontraer, men hvor FCH havde meget af boldbesiddelsen, og spillede den godt rundt i egne rækker. Efter 18 minutter sendte Oliver Kjærgaard Liam Jordan i dybden i venstre side, og Jordan slog et godt indlæg ind i det lille felt. Her kunne hverken Tonni Adamsen eller Peter Buch dog nå frem til bolden, der blev sendt ud til et begivenhedsløst hjørnespark.

Fem minutter senere trak Kjærgaard et frispark ude i venstresiden. Mouritsen sendte et frækt spark uden om EFBs opdækning til Tonni Adamsen, der havde luret det. Det havde Esbjerg ikke, så Tonni kunne trække ind i feltet og afslutte fra en spids vinkel, men bolden gik desværre uden om både Højbjerg og målet.

Efter en halv times spil blev EFBs Patrick Scmidt sendt afsted på højre kant. Han sendte et fladt indlæg ind i feltet, hvor både FCHs forsvar og EFBs angreb gik lidt fejl af bolden. Indlægget skruede mod mål, og var lige ved at snyde Kevin Stuhr, der dog kom godt ned og vippede bolden videre så den ikke sejlede i mål.

De næste ti minutter var det hjemmeholdet der fik bedre fast. Esbjerg lykkedes med at bryde FCHs opspil og fik sendt flere gode indlæg og hjørnespark ind i FCH-feltet. Den sidste skarphed manglede dog, og det lykkede FCH at få en frelsende fod sat ind, eller få sendt Kevin Stuhr ud og erobre bolden hver gang det for alvor var ved at blive farligt.

To minutter før pausen blev Peter Buch igen sendt i dybden i venstresiden, og han lagde et godt indlæg ind i feltet, men igen var Esbjergforsvaret påpasseligt, og Tonni Adamsen kunne ikke komme til afslutning. FC Helsingør havde begyndt halvlegen bedst, men hjemmeholdet havde fået lagt et godt pres op til pausen, så ud fra spil og chancer var det meget fair, at holdene gik til pause med et mål hver på tavlen.

FCH-dominans i anden halvleg
FC Helsingør kom bedre ud til halvlegen end hjemmeholdet, og havde spilovertaget i store dele af anden halvleg. Men den begyndte med en stor chance til Esbjerg. EFB erobrede centralt, og sendte bolden frem til Patrick Schmidt på kanten af feltet. Schmidt sendte et hårdt hug mod den fjerne stolpe, men bolden gik heldigvis for FCH forbi mål.

Efter fire minutters spil havde FCH bolden i kassen igen. Tonni Adamsen sendte et godt indlæg ind i feltet, hvor Frederik Bay kom højest. Hans hårde hovedstød sad dog lige på Jeppe Højbjerg, men EFB-målmanden kunne ikke holde den, og Peter Buch satte riposten ind. Desværre for FCH og Buch Christiansen kom han fra offsiden, og målet blev underkendt. Korrekt nok, så det ud til.

Med 54 minutter på uret fik Liam Jordan en stor chance. Jordan snød offsidefælden, og kom igennem centralt på en god bold fra Mouritsen. Alene med Højbjerg, men med to mand i ryggen, satte Liam sit skud lige på EFB-målmanden. Oliver Kjærgaard forsøgte at følge op, men hans skud gik et godt stykke over mål.

Minuttet efter var det Tonni Adamsen der fik en stor mulighed. Et indlæg i feltet blev ikke grebet af Højbjerg, og bolden dumpede ned i en større klynge spillere i det lille felt. Adamsen fik foden på, men kunne ikke få kraft nok på skuddet, og Højbjerg kunne komme ned over bolden og erobre af to omgange.

Lige efter en times spil sendte Kasper Enghardt en god bold ud til Peter Buch Christiansen, der lå åben i højre side. Peter Buch slog et indlæg ind til Liam Jordan midt for mål, men presset af en EFB-forsvarer sendte Jordan bolden lige over mål. Stor chance til sydafrikaneren.

Små fem minutter senere trak Philip Rejnhold et frispark et par meter uden for feltet, da han blev nedlagt klodset af Steve Simpson. Tonni Adamsen tog sig af sparket, og sendte det forbi muren, men Højbjerg kom helt ud til stolpen og reddede.

Men i det 69. minut fik FCH udbytte af det spilovertag de havde haft i det meste af anden halvleg. Liam Jordan fik bolden i fødderne og trak ind i feltet centralt. Her stak Mads Larsen benet ud og fældede Jordan. Dommeren tøvede ikke og pegede på pletten. Liam Jordan gik selv til bolden, og selvom Højbjerg sprang til den rigtige side, sad Jordans skud helt ude ved stolpen og EFB-målmanden kunne ikke holde bolden ude af målet.
1-2 FC Helsingør

FC Helsingør lykkedes med forsat at have meget af spillet, og Esbjerg var mest farlige på dødbolde. Med ti minutter tilbage af den ordinære tid fik de sendt et godt et af slagsen ind i det lille felt. Kevin Stuhr kom ud, og boksede bolden væk. Den dumpede ud til Bendix Bennetzen, der huggede til den, men hans skud gik helt skævt og gik harmløst ud over baglinjen.

I det 83. minut kom Liam Jordan igen fri af offsidefælde helt ned ved midterlinjen. Jordan trak mod mål, og havde Tonni Adamsen med til højre. Men Jordan havde måske for meget tid til at tænke over sine muligheder på vej mod mål og da han nåede i feltet fik han ikke afsluttet tidsnok, og Højbjerg og EFB-forsvaret kunne i fællesskab lukke ned for muligheden.

Tre minutter før tid var det Tonni Adamsens tur til at brænde. Indskiftede Sebastian Czajkowski fik bolden på midten og drev den frem centralt med Liam på den ene side, og Tonni på den anden. Czajkowski lagde bolden ud til Tonni Adamsen, der kom i feltet i højre side. Adamsen sendte bolden forbi Højbjerg med et godt skud, men inde på stregen kom en frelsende Esbjergfod i vejen, og bolden gik over mål.

Lige da uret rundede 90 minutter fik Esbjerg pludselig en stor kontrachance. Mads Larsen kom forbi sin oppasser og FCHs forsvar blev fanget højt oppe på banen. Kun Kasper Enghardt var tilbage med to EFBere, men Mads Larsen forivrede sig og afsluttede selv, og Enghardt kom flot ned og blokerede skuddet.

I sidste uge blev 16-årige Alexander Lyng den yngste spiller i FCHs historie, og i dag skulle han sætte sidste søm i kisten for Esbjerg. Lyng og Daniel Norouzi blev indskiftet i overtiden, og et minut før tid erobrede Sebastian Czajkowski bolden på midten, og kom afsted forbi Esbjergs forsvar, med Lyng til venstre for sig. Da de to kom i feltet var Czajkowski kølig og lagde stille og roligt bolden på tværs til Lyng, der bare skulle sætte foden på for at blive den yngste målscorer i FCHs historie. Dejligt uselvisk af Czajkowski, der lavede de store arbejde for scoringen.
1-3 FC Helsingør

Og da dommeren kort efter fløjtede af, kunne FCH fejre den anden sejr i lige så mange kampe. Næste opgave er Horsens på udebane, og det er allerede på fredag.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Hansen, K. Enghardt, P. Rejnhold, N. Mouritsen, O. Kjærgaard, F. Juul Christensen, F. Bay (’74 D. Wilkins), P. Buch Christiansen (’70 S. Czajkowski), L. Jordan (’90 A. Lyng), T. Adamsen (’90 D. Noruzi)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk